Ekici: “İstiklal Marşı’mız Ortak Fikir ve Hislerimizi Ölümsüzleştirdi”

Ekici: “İstiklal Marşı’mız Ortak Fikir ve Hislerimizi Ölümsüzleştirdi”
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin inancını, gücünü, cesaretini ve fedakârlığını en iyi şekilde ortaya koyan şiirleri kaleme aldı. Milletimizin istiklâl mücadelesini, Müslüman coğrafyamızın imanını destanlaştırdı. Ortak fikir ve hislerimizi ölümsüzleştirdi” dedi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla andı.

Ekici, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin inancını, gücünü, cesaretini ve fedakârlığını en iyi şekilde ortaya koyan şiirleri kaleme aldı. Milletimizin istiklâl mücadelesini, Müslüman coğrafyamızın imanını destanlaştırdı. Ortak fikir ve hislerimizi ölümsüzleştirdi” dedi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin inancını, gücünü, cesaretini ve fedakârlığını en iyi şekilde ortaya koyan şiirleri kaleme aldı. Milletimizin istiklâl mücadelesini, Müslüman coğrafyamızın imanını destanlaştırdı. Ortak fikir ve hislerimizi ölümsüzleştirdi. İstiklal Marşı, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük bir cesaret ve moral aşıladı. İstiklal Marşı’nın her bir satırı, Türk milletinin kahramanlığını, vatan sevgisini, milli mücadelemizi en veciz biçimde ortaya koyuyor. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ında yer almayan İstiklal Marşı’nı milletimize ve ordumuza ithaf etmesi de alçak gönüllülüğünü ve vatanseverliğini gözler önüne seriyor. İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla anıyorum."

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.