Ekici: ‘Velilerimiz Artan Hayat Pahalılığını Ağır Bir Şekilde Yaşıyor’

Ekici: ‘Velilerimiz Artan Hayat Pahalılığını Ağır Bir Şekilde Yaşıyor’
Konya’da esnaf ziyaretinde bulunan ve velilerle görüşen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, kitap ve kıyafet fiyatlarında yüzde 400’e , kırtasiyede ise yüzde 200’e varan artış olduğunu belirterek, “Artan hayat pahalılığını, fiyatları ve zamları velilerimiz çok net ve ağır bir şekilde hissediyorlar, yaşıyorlar ve tabii ki bunun sorgulamasını da yapıyorlar. Çocuklarının eğitiminden değil, standartlarından vazgeçiyorlar” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına saatler kaldı. Konya’da esnaf ziyaretinde bulunan ve velilerle görüşen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, kitap ve kıyafet fiyatlarında yüzde 400’e , kırtasiyede ise yüzde 200’e varan artış olduğunu belirterek, “Artan hayat pahalılığını, fiyatları ve zamları velilerimiz çok net ve ağır bir şekilde hissediyorlar, yaşıyorlar ve tabii ki bunun sorgulamasını da yapıyorlar. Çocuklarının eğitiminden değil, standartlarından vazgeçiyorlar” dedi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve partililerle, 2022 – 2023 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısı ile kırtasiyenin kalbinin attığı Rampalı Çarşı'da esnaf ziyareti yaptı.

“Kitap ve Kıyafet Fiyatlarında Ayrı Ayrı Yüzde 400, Kırtasiyede ise Yüzde 200 Artış Var”

Ziyaret sonrası açıklama yapan İl Başkanı Hasan Ekici, “Velilerimiz pazartesi gününden itibaren evlatlarının okul ihtiyaçlarını gidermek için kırtasiyecilere ve kitapçılara gidecekler. Bizde eğitim öğretim yılının başlaması vesilesiyle Konya'mızın kitap ve kırtasiye merkezi olarak bilinen Rampalı Çarşısı’nda, kırtasiye ve kitapçı esnaflarımızı ziyaret ettik. Onların hem sektörle ilgili, hem de bu eğitim ve öğretim yılı başlangıcında piyasa ile ilgili düşüncelerini ve dertlerini dinlemek istedik” diye konuştu.

Ekici, şunları kaydetti: “Gittiğimizde gördük ki özellikle kağıt fiyatlarında, defter ve kitap ürünlerinde yüzde 300'e, 400 'e, kırtasiyede yüzde 200'e varan artışlar olduğunu gözlemledik. Yine öğrencilerimizin ihtiyacı olan okul kıyafetlerinde de fiyatların yüzde 200, 300, 400 'e kadar varan oranlarda artışlar olduğunu gözlemledik. Alışveriş yapan bazı velilerimizle de diyaloglarımız oldu ve onların görüşlerini aldık. Bazı velilerimiz kırtasiye, kitap ve defterin yanında servis fiyatlarından da ciddi şikâyetleri olduğunu ve servis fiyatlarını ödeyebilecek durumda olmadıklarını ifade ettiler.”

“Çocuğumuzun Eğitiminden Değil, Standartlarımızdan Vazgeçiyoruz”

Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fiyat artışlarının talebe ve alışverişe etkisini esnaflarımıza sorduğumuzda şu cevabı aldık: ‘Vatandaşımız çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını almakta zorlanıyor fakat şunu ifade ediyor: Ben boğazımdan, yiyeceğimden, içeceğimden keserim ama çocuğumun eğitiminden, çocuğumun okul harcamalarından kesmem’ diyerek fedakârlığı başka standartlarından vazgeçip eğitim ihtiyaçlarından vazgeçmediklerini söylediklerini ifade etti.”

“İkinci El Kitaba Talep Artmış Durumda”

Rampalı Çarşı'da ikinci el kitaplar da alınıp satılıyor diyen Gelecek Partisi İl Başkanı Ekici, “İkinci el kitap alıp satan bir esnafımız, son dönemde ikinci el kitap talebinin çok hızlı arttığını ifade ederek bir de örnek verdi; Üniversiteye hazırlık için satılan yaklaşık 13 adet kitabın fiyatının 2 bin 800 lira civarında olduğunu, aynı kitapların ikinci el fiyatının ise 600 lira civarında olduğunu söyledi. Baktığımız zaman 2 bin 200 liralık bir fark var, asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğu bir ülkede ikinci el kitapta asgari ücretin yaklaşık üçte biri kadar, yarısı kadar bir avantaj olduğu için maalesef velilerimiz ve Konyalı hemşehrilerimizin ikinci el kitaba talebi artmış durumda. İktidarın kötü ekonomi yönetiminin, velilerimize ve Konyalı hemşehrilerimize eğitim alanında, kitap ve kırtasiye alanında nasıl yansıdığını somut olarak görmüş olduk. Artan hayat pahalılığını, fiyatları ve zamları velilerimiz çok net ve ağır bir şekilde hissediyorlar, yaşıyorlar ve tabii ki bunun sorgulamasını da yapıyorlar. ‘Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken biz hala kitap ve kırtasiye fiyatlarının artışlarını konuşuyoruz’ diye de feryat ediyorlar” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.