“Emanet-Bir İnancın Destanı” Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi

“Emanet-Bir İnancın Destanı” Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi

Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Eğitim-İş Beyşehir Temsilciliği’nin sanatseverlerle buluşturduğu “Emanet-Bir İnancın Destanı” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Hasat Tiyatrosu oyuncularının, Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki oyuna Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Eğitim-İş Beyşehir Temsilcisi Altan Ateş, Seydişehir Eğitim-İş Temsilcisi Ertan Özkaynak, CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, Eğitim-Sen ve Türk- Eğitim-Sen yöneticileri, ADD Beyşehir ile Seydişehir yöneticileri, sendika üyeleri ve Beyşehirliler katıldı. 

Etkinliğin açılışında konuşan Eğitim-İş Beyşehir Temsilcisi Altan Ateş, “Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yıldönümüdür. Minnet ve şükranla anıyoruz. Bu anlamlı günde Atatürk’ü anlatan oyunla sizleri buluşturmak istedik. Oyunumuza destek veren kaymakamlığımıza, salonu tahsis eden Beyşehir Belediyesine, kurumlara ve Atatürk sevdalısı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“81 MİLYON, ATATÜRK’TÜR”

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise, “Bugün Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. yıldönümünde özlemle ve minnetle anıyoruz. Ölümünün 81. yılında Atatürk yalnız değildir. 81 milyon, Atatürk’tür. Türk Milleti olarak onun ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan Cumhuriyetimiz ve kazanımlarını sonsuza kadar yaşatacağız. Oyuna katılıp destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hasan Özaşlamacı’nın yazdığı ve yönettiği, Mehmet Tokat, Doruk Şengezer, Sinem Akyüz,  Yeliz Kömürcü ve Nagihan Yıldız’ın oynadığı Emanet- Bir İnancın Destanı adlı oyun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün herkes tarafından bilinen yönlerinden ziyade, bilinmeyen yönlerini anlatırken, Atatürk’ün yaşamının “özeti” olan bir hikâye, operacı Seza Kırgız’ın şarkıları eşliğinde konuyor sahneye. 1917-1938 yılları arası Mustafa Kemal’i Atatürk yapan bir yaşanmışlığın, kavganın hikâyesini ele alıyor.

Başarılı bir oyun sergileyen Hasat Tiyatrosu oyuncuları, ayakta alkışlandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.