ENGELİNİ AŞMAKLA KALMADI ÖDÜLDE ALDI

ENGELİNİ AŞMAKLA KALMADI ÖDÜLDE ALDI
-KONYA’DA ENGELİNE VE HASTALIĞINA RAĞMEN HAYATA DÖRT ELLE SARILAN İSMAİL DEĞİRMENCİ, UĞRAŞTIĞI FOTOĞRAF SANATIYLA HEM ENGELİNİ AŞTI HEM DE ULUSLARARASI ÇAPTA SÖZ SAHİBİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TARAFINDAN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ. -SİLLE SANAT SARAYI TOPLULUĞU KURUCUSU BİLİR: “DEĞİRMENCİ, FOTOĞRAFA VE SANATA OLAN TUTKUSU İLE DİĞER MS HASTASI İNSANLARA DA ÖRNEK OLUP BİR UMUT IŞIĞI HALİNE GELMİŞTİR”

Konya’da yaşayan ve yüzde 70 oranında engelli olan aynı zamanda 9 yıl öncede MS hastalığına yakalanan İsmail Değirmenci (47), uğraştığı fotoğraf sanatıyla hem engelini aştı hem de uluslararası çapta söz sahibi sivil toplum örgütü tarafından ödüle layık görüldü.

İsmail Değirmenci’ye, fotoğraf sanatı ağırlıklı çalışmalar yapan ve Türkiye dahil 22 ülkede yaklaşık 275 üyesi bulunan Sille Sanat Sarayı Topluluğu tarafından “2017 yılı Sille’de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü” verildi.

Değirmenci ödülünü, geçtiğimiz günlerde Sille Sanat Sarayı 6. üyeler buluşması toplantısında düzenlenen törenle aldı.  Türkiye’deki üyelerinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çin ve Bosna Hersek’ten gelenlerle birlikte toplam 127 üye katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ödülünü alan Değirmenci, mutluluğunun tarifinin mümkün olmadığını söyledi. Değirmenci, duygularını Haberkent’e anlattı.

“FOTOĞRAF SANATIYLA UĞRAŞMAK HASTALIĞIMA TERAPİ OLUYOR”

Engellerini ve hastalığını fotoğraf sanatıyla aştığını ifade eden Değirmenci, şöyle devam etti: “Doğarken göbek kordonunun kol ve ayağıma bağlanması dolayısıyla fiziksel engelli kaldım. Yüzde 70 oranında engelliyim. MS hastalığına ise 2008 yılında yakalandım. Fotoğraf sanatına daha çok zaman ayırdım. İyi ki de böyle yapmışım ve hastalığıma terapi oluyor. Çünkü fotoğrafla ilgilendiğim zaman kendimi kaybediyorum, hastalığımı unutuyorum ve kendini daha iyi hissediyorum.”

“ENGELLİ OLMAK BAŞARIYA ENGEL DEĞİL”

Engelli olmanın başarıya engel olmadığını göstermeye çalıştığını dile getiren Değirmenci, “Hastalığımı öğrendiğim zaman pes etmedim ve hayata dört elle sarıldım. Hayaller kurdum ve bu hayallerimi gerçekleştirmek için azmettim. Fotoğraf sanatına yöneldim ve 2’si İstanbul’da olmak üzere 4 defa kişisel fotoğraf sergisi açtım” diye konuştu.

Engelli olan kişilere mutlaka hayal kurmalarını ve hayallerinin peşinde koşmalarını tavsiye eden Değirmenci, ilk kişisel fotoğraf sergisini 2014 yılında Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde MS hastaları için açtığını dile getirdi.

Değirmenci, ailelerin ve toplumun engelli kişilere karşı en başta moral desteğinde bulunması gerektiğini kaydetti.

“ONUR ÖDÜLLERİ, TÜRK FOTOĞRAF SANATINA KATKILARI OLANLARA VERİLİYOR”

Sille Sanat Sarayı Topluluğu Kurucusu Reha Bilir, “Bu yıl yedincisi verilen Sille Sanat Sarayı Onur ödülleri Türk fotoğraf sanatına katkılar ve fotoğraf alanında yaptıkları çalışmalar değerlendirilerek belirlenen kişilere veriliyor” diye konuştu.

“Sille’de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü”nün ise yaşadığı sağlık sorunlarına karşın fotoğraf sanatını hayata tutunacak bir yol olarak seçen ve hastalığını büyük ölçüde fotoğraf sanatına bağlılığı ile yenmeye çalışan İsmail Değirmenci’ye verildiğini anımsatan Bilir, şöyle konuştu.

“MS hastası olan İsmail Değirmenci, fotoğrafa ve sanata olan tutkusu ile diğer MS hastası insanlara da örnek olup bir umut ışığı haline gelmiştir. Açtığı sergilerle, verdiği sosyal mesajlarla, Türkiye MS Derneği içindeki çalışmaları ile bu ödülü almaya hak kazanmıştır.”

Öte yandan Sille Sanat Sarayı Topluluğu tarafından “Türkiye’de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü” fotoğraf sanatında tek devlet sanatçısı unvanı bulunan Ozan Sağdıç’ verilirken, “Dünyada Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü” de Türk fotoğraf sanatına sağladığı katkılar nedeniyle Umman Fotoğraf Topluluğu (Oman Photography Society) Başkanı Ahmed Al Busaidi’ye verildi.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (FIAP) dünyadaki 5 ofisinden biri olarak çalışan Sille Sanat Sarayı, FIAP'a doğrudan bağlı ILFIAP topluluk durumunda.(Haberkent özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.