Engelsiz Tarım Festivali Kapsamında Bahçe Hasadı Yapıldı

Engelsiz Tarım Festivali Kapsamında Bahçe Hasadı Yapıldı
Selçuklu Özel Uygulama Okulu 3. Kademe’de engelsiz tarım uygulamaları kapsamında bahçe hasadı festivali düzenlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu. Özel öğrenciler ektikleri organik ürünlerin hasat sevincini yaşadı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nin destekleri ile Selçuklu Özel Uygulama Okulu 3. Kademe’sinde Engelsiz Tarım Uygulamaları kapsamında “Bahçe Hasadı Festivali”nin ilki düzenlendi. Özel öğrenciler okul bahçesinde yer alan ve her sınıfın kendine ait tarım alanlarına ekip diktikleri sebze ve meyvelerin hasadını protokol üyeleri birlikte yaptı. Yarışmalarla renklenen festivalde kavun, çilek ve domates güzelleri seçilerek hediyeleri takdim edildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Okul Müdürü Arif Sarı’nın selamlama konuşmasıyla başlayan etkinlikte protokol konuşmaları gerçekleşti. Programa Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Kazım Küçükçöğenler, protokol üyeleri, okul idarecileri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Kayacılar: “ Öğrencilerimizin Toprakla Buluşmaları Çok Değerli Faaliyet”

 

Özel öğrencilerin hayatı ve doğayı tanımaları için toprakla uğraşmalarının gerekli olduğunu belirten Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Bugün sonbaharın son sıcak günlerini yaşadığımız güzel günde, bu sıcak atmosferde, anlamlı programda sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Öğrencilerimizin hayatı tanımaları, doğayı tanımaları için özellikle toprakla uğraşıp, bir şeyler üreterek enerjilerini toprağa aktarmaları, toprakla buluşup bir şeyler üretiyor olmaları, kendilerini ifade etme adına bu tür imkanları değerlendiriyor olmaları eğitim adına çok anlamlı faaliyetlerdir. Bu faaliyetlerin hazırlanmasında emek veren bütün öğretmenlerimizi, okul idaremizi, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Burada çok güzel bir ortam oluşmuş adeta Sille Tabiat Okulu'nu andırmış. Öğrencilerimiz tabiatla iç içe bir şekilde yetişiyorlar, bu bizler için örnek bir çalışma. Okullarımızda güzel ortamlar oluşturulmaya çalışılıyor, öğrencilerimiz için en iyi eğitim imkanları sunulmaya çalışılıyor. Bunların hazırlanmasında Selçuklu Belediyemizin, diğer Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve hayırseverlerimizin büyük katkılarını alıyoruz. Bu vesile ile emeği geçen herkese ve katkı sunan belediyemize teşekkür ediyorum."

 

Yamlı : “Özel Öğrencilerimizin Bu Tür Faaliyetlerde Bulunmasını Önemsiyoruz”

 

Bahçe hasadı festivalinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı ise, “Bize temsili bir hasat demişlerdi ama burada profesyonel bir hasada şahitlik ediyoruz. Buradaki çocuklarımızla birlikte böyle güzel bir iş çıkarılması bizi son derece mutlu etti. Öğrencilerimizin  her zaman okul dışındaki faaliyetlerle özellikle bu tür tarımsal ya da sınai üretimle buluştuğu yerlerde bulunmasını son derece önemsiyoruz. Hele böyle özel öğrencilerimizin olduğu bir okulda bu tür faaliyetleri görmek bizi ziyadesiyle memnun etti. Emeği geçen herkese ve eğitime her zaman destek olan Selçuklu Belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür faaliyetlerle biz özel öğrencilerimizi biraz daha hayatın içerisinde, daha sosyal bir hayatın içinde görme imkanı buluruz. Bu tür faaliyetlerin devamının gelmesi temennisi ile emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Misafirlere organik sağlıklı sebze meyve sepetinin sunulmasının ardından okul yemekhanesinin açılışı da protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilirken okulda yetiştirilen ürünlerden yapılan kabak tatlısı ikramı yapıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.