Ereğli’de Hayırseverin Yaptırdığı ASM'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Ereğli’de Hayırseverin Yaptırdığı ASM'nin Açılışı Gerçekleştirildi
Ereğlili hayırsever işadamı Arif Balcı tarafından yaptırılan 5 Nolu Sevda-Arif Balcı Aile Sağlığı Merkezi (ASM ) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ereğlili hayırsever işadamı Arif Balcı tarafından yaptırılan 5 Nolu Sevda-Arif Balcı Aile Sağlığı Merkezi (ASM ) düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ereğli’de Talatpaşa Mahallesi’nde hizmete giren aile sağlığı merkezinin açılış törenine Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Ereğli İlçe Sağlık Müdürü İsmail Yavuz, siyasi parti ilçe temsilcileri ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni öncesi konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, sağlık yatırımları konusunda Ereğli’nin hızlı yol aldığını görmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.  1. Basamak sağlık yatırımları konusunda Ereğlili hayırseverlerin verdiği desteğin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Koç, “Ereğli ilçemizde hayırseverlerimiz tüm Konya’ya örnek teşkil edecek hizmetlere imza atıyorlar. Ereğli Belediyesi’nin tahsis ettiği arsa üzerinde hayırsever ailemizin yaptırdığı altı birimlik aile sağlığı merkezi burada çok güzel hizmetlere vesile olacak ve vatandaşlarımız hak ettikleri hizmetleri kendilerine yakışan bir sağlık tesisinden alacaklar” diyerek hayırsever Balcı ailesine teşekkür etti.  Prof. Dr. Koç, “Sayın Belediye Başkanımız bir sağlık tesisi ihtiyacımız var dediğimizde hangi bölgede olursa olsun önümüzü açıyor ve arsa tahsisleri konusunda bizlere çok büyük katkılar sağlıyor. Bunun için kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’da konuşmasına aile sağlığı merkezini yaptıran işadamı Arif Balcı’ya teşekkür ederek başladı. Ereğli Belediyesi olarak yeni aile sağlığı merkezleri ve 112 istasyonlarının açılmasına vesile olma bakımından önemli bir görevi ifa ettiklerini vurgulayan Başkan Oprukçu, “Ereğli Belediyesi olarak sağlık yatırımları konusunda ihtiyaç duyulan, belediyeye ait arsaların tahsis edilmesi noktasında üzerimize düşeni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı da konuşmasında, devlet-millet işbirliği ile pekçok sorunun ortadan kalktığını söyledi.  Aile sağlığı merkezlerinin kolay ulaşılabilir ve ferah olmasının önemli olduğunu belirten Kaymakam Çakıcı, “Ereğli’de aile sağlığı merkezlerinin kazandırılmasında emeklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Koç, hayırsever işadamı Arif Balcı ve eşi Sevda Balcı’ya teşekkür plaketi takdim etti. Açılış kurdelesini birlikte kesen protokol üyeleri sonrasında aile sağlığı merkezi binasını gezdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.