Ertuğrulgazi Camii ve Darülkurrası Açıldı

Ertuğrulgazi Camii ve Darülkurrası Açıldı
Selçuklu Belediyesi’nin katkıları ile Bilecik Söğüt’e yapılan Ertuğrul Gazi Cami ve Darulkurrası’nın açılışı gerçekleştirildi.

Bilecik’te 741. Söğüt Ertuğrul Gazi`yi Anma ve Yörük Şenlikleri, protokol üyelerinin Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile başladı. Ardından heyet türbe yerleşkesi içinde Selçuklu Belediyesi’nin 3 milyon lira destek verdiği Ertuğrul Gazi Camii ve Ertuğrul Gazi Darülkurrası'nın açılışını gerçekleştirdi.

Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Ertuğrul Gazi Cami ve Darülkurrası’nın açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın da katılımlıyla gerçekleştirildi.

Pekyatırmacı: “Ertuğrul Gazi Camii ve Darülkurrası Hayırlı Olsun”

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin atası Ertuğrul Gazi'nin isminin yaşatılacağı Ertuğrulgazi Camii ve Darülkurrası’na katkıda bulunmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Üç yıl önce Enerji Bakanımızla birlikte burada caminin temel atma programındaydık. Bugün de açılış programında birlikte olduk. Ertuğrul Gazi'nin türbesinin hemen yan tarafında bulunan alan içerisinde Ertuğrul Gazi Camisi ve Külliyesi tamamlandı. Selçuklu Belediyesi olarak bu külliyenin ve caminin yapımına üç milyonluk bir desteği sağlamış oldu. Söğüt’ün sembolü olacak bu eserin ata yadigarı topraklara hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ertuğrulgazi Camii ve Darülkurrası’nın açılışı dualar ve kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri açılışın ardından 741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katıldı.  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatrımacı ve beraberindeki heyet daha sonra Selçuklu ile Söğüt arasındaki tarihi bağların güçlenmesine yönelik  “Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” projesi kapsamında Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali türbesini ziyaret etti. Selçuklu Belediyesi Bilecik ve Söğüt kültür turları kapsamında  projenin bu etabında 2200 kişi Osmanlı Devleti'nin temellerinin atıldığı Söğüt'e gitmiş olacak.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.