Etyemez: ‘Çiftçilerimize Geçen Yıl 1 Milyar 368 Milyon 579 Bin Lira Destek Ödedik’

Etyemez: ‘Çiftçilerimize Geçen Yıl 1 Milyar 368 Milyon 579 Bin Lira Destek Ödedik’
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Selçuklu İlçesi’nde sebze ve meyve hali ile kurumları ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Konyalı çiftçileri desteklediklerini belirterek, parti olarak çiftçilerin daima yanında olduklarını, üretimi desteklediklerini vurguladı. Etyemez, “Konyalı çiftçilerimize geçtiğimiz yıl 882 milyon 708 bin lira bitkisel üretim, 485 milyon 871 bin lira hayvancılık desteği ödedik” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Selçuklu ilçesinde sebze ve meyve hali ile kurumları ziyaret etti. Milletvekili Halil Etyemez, “29.95 milyar liralık tarımsal üretim değeri ile Türkiye birincisi olan Konya’mız, sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip. Geçtiğimiz yıl Konya’mızda 1 milyon 335 bin 452 ton sebze, 512 bin 241 ton meyve üretimi yapıldı. AK Parti olarak bizler de daima üreticimizi ve üretimi destekliyoruz. Konyalı çiftçilerimize geçtiğimiz yıl 882 milyon 708 bin lira bitkisel üretim, 485 milyon 871 bin lira hayvancılık desteği ödedik” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Selçuklu ilçesinde temaslarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, beraberindeki AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Ali Dığrak, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve ilçe teşkilatı ile birlikte sebze ve meyve halini ziyaret etti. Esnaflarla ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Etyemez, esnaflara hayırlı işler, bol kazançlar diledi.

Beraberindeki heyet ile birlikte Selçuklu Seyir Tepesi’nde incelemelerde bulunan Halil Etyemez, Seyir Tepesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Etyemez, daha sonra ise Tarım Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Müdürü Fatih Zekeriya Yerlikaya, Selçuklu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tahir Külahçı ve Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükharmancı ile görüştü. AK Parti Konya Milletvekili Etyemez, çiftçilerin ihtiyacını karşılamaya dönük mal ve hizmetlerin zamanında, güvenilir, kaliteli, uygun şartlarda sağlanması ve çiftçilerin işlemlerinin hızlı ve etkin bir şekilde yapılması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

 

“Konya, Sebze Ve Meyve Üretiminde Önemli Bir Yere Sahip”

 

Görüşmeler sonrasında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Halil Etyemez, Konya’nın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi. Konya’nın 29.95 milyar liralık tarımsal üretim değeri ile Türkiye birincisi olduğunun altını çizen Halil Etyemez, “Konya’mız, sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip. Geçtiğimiz yıl Konya’mızda 308 bin 854 hektar alanda 1 milyon 335 bin 452 ton sebze üretimi yapıldı. 476 bin 977 hektar alanda 512 bin 241 ton meyve üretimi yapıldı. Bu yılın üretim miktarını yılsonuna doğru görürüz. Kuraklığa rağmen inşallah bu yıl da çiftçilerimiz için sebze ve meyve üretimi bereketli olur. Toprağı elleriyle harmanlayan, alın teri ile yoğuran, üretime katkı sunan tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Konyalı Çiftçilerimizi Destekliyoruz”

 

AK Parti olarak çiftçilerin daima yanında olduklarını, üretimi desteklediklerini vurgulayan Etyemez, “Konyalı çiftçilerimize geçtiğimiz yıl 882 milyon 708 bin lira bitkisel üretim, 485 milyon 871 bin lira hayvancılık desteği ödedik. Selçuklu ilçemizdeki çiftçilerimize ise geçtiğimiz yıl 26 milyon 409 bin 374 TL bitkisel üretim, 6 milyon 727 bin 462 TL hayvancılık desteği ödemesi yaptık. Bu yıl ki destek ödemeleri ise devam ediyor. Çiftçilerimizin yanında olmaya, üreticimizi ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.