Gazeteci İhsan Kayseri Mezarı Başında Anıldı

Gazeteci İhsan Kayseri Mezarı Başında Anıldı
Konya basınına ve kültür dünyasına uzun yıllar hizmet eden ve geçen yıl yaşamını yitiren gazeteci Mehmet İhsan Kayseri vefatının yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Konya basınına ve kültür dünyasına uzun yıllar hizmet eden gazeteci Mehmet İhsan Kayseri vefatının birinci yıl dönümünde Uluırmak Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesince düzenlenen törene ailesinin yanı sıra kültür ve spor camiasından isimler katıldı.

İsmail Detseli, Adem Alemdar ve Muhammed Doğan’ın Aşr-ı Şerif tilaveti ve hatim duasıyla başlayan programda TYB Başkanı Köseoğlu yaptığı konuşmada Kayseri’nin Konya kültürüne yaptığı katkıları dile getirerek “Konya’nın Ebül Vefası, Konya’nın hafızası ve Konya’nın ayaklı kütüphanesi olarak da anılan İhsan Kayseri ömrünün son 10 yılında Konya’ya hizmet etmiş her kim varsa kabri başında anma programları düzenlemişti. Bugün biz de onu kendi usulüyle anıyoruz. Bundan sonra da Konya kültürüne hizmeti geçenleri aynı şekilde anmaya gayret edeceğiz” dedi.

Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Konya Barosu eski Başkanı Hasan Özen, siyasetçi yazar Kamil Uğurlu, Eski Milli Bisikletçi Süleyman Okur, yazar Ali Işık ve sahaf Muhammed Doğan’da Kayseri’ye dair hatıralarını anlattı.

Haber Kent olarak meslek büyüğümüz gazeteci İhsan Kayseri’yi özlem anıyor, merhuma bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.