Gazeteciye Sözlü Saldırı ve Tehdidi Kınıyoruz!

Gazeteciye Sözlü Saldırı ve Tehdidi Kınıyoruz!
Günümüzde görevlerini yapan gazetecileri tehdit etmek artık sıradanlaştı. Güç ve gövde gösterisiyle, zorbalıkla bir yerlere varacaklarına inanlar, gazetecilere sözlü ve fiziksel saldırıda bulunuyor. Bunun en son örneği Beyşehir’de yaşandı… Sadece görevini layıkıyla yapmaya çalışan bir gazeteci, küfür ve tehdide maruz kaldı. Gazeteci Muhammed Sıdal’a bunu layık gören kişiyi davranışından dolayı kınıyoruz.

Günümüzde görevlerini yapan gazetecileri tehdit etmek artık sıradanlaştı. Güç ve gövde gösterisiyle, zorbalıkla bir yerlere varacaklarına inanlar, gazetecilere sözlü ve fiziksel saldırıda bulunuyor.  Bunun en son örneği Beyşehir’de yaşandı… Sadece görevini layıkıyla yapmaya çalışan bir gazeteci, küfür ve tehdide maruz kaldı. Gazeteci Muhammed Sıdal’a bunu layık gören kişiyi davranışından dolayı kınıyoruz.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Biriminde görevli gazeteci Muhammed Sıdal, sözlü saldırıya uğrarken, tehdit edildi.  Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mutlu Korkmaz, Gazeteci Muhammed Sıdal’ın belediyede çalıştığı birime giderek, gazeteciye küfür ve tehdit ettiği öğrenildi.

Gazeteci Muhammed Sıdal ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olayla ilgili sağduyuya davet etti:

Sıdal, paylaşamında, “Beyşehir’in bir bütün olduğunu her konuda gösteren değerli büyüklerim, değerli kardeşlerim öncelikle birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Şahsıma yapılan davranış hakkında bilgi amaçlı bir paylaşımdır. Yaşantımız boyunca bu tür olaylar zaman zaman hepimizin başına gelebiliyor. Burada gerek ilçemiz adına gerek Başkanlığımız adına gerekse kurumumuz adına herhangi bir olumsuzluğun çıkmaması üzerine hepimiz sağduyulu olalım. Gerçekten bu sahiplenişiniz beni çok mutlu etti. Bundan sonraki hayatımda tek ideolojim Beyşehir ve insanlarının menfaati olacaktır. Çünkü buradaki birlik ve beraberliğiniz yadsınamaz. Ben tekrar destek veren dostlarıma, büyüklerime, kurum amirlerine, Konya, İzmir ve İstanbul’da bu olaya kayıtsız kalmayan basın mensubu dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu konu pazartesi günü açıklığa kavuşacaktır, bilgilerinize sunarım” ifadelerine yer verdi.

Haber Kent olarak meslektaşımız Muhammed Sıdal’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir gazeteciye asla kabul edilemeyecek sözlü ve fiziksel saldırı ve tehditte bulunanları bu tür davranış ve fiiliyatlarla bir yerlere varamayacaklarını hatırlatıyor, olayı kınıyoruz. İlgililerin olayla ilgili fiiliyatı gerçekleştiren kişi hakkında gerekeni yapacaklarına olan inancımızı sürdürüyoruz.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.