Geleceğin Rehberleri, Rol Model Rehberleri Dinledi

Geleceğin Rehberleri, Rol Model Rehberleri Dinledi
Konya'daki uzman turist rehberleri, turist rehberliği bölümünde okuyan öğrencilerle bir araya geldi.

Protokol rehberi unvanıyla bilinen profesyonel turist rehberi İbrahim Mayda, Konya'daki uzman turist rehberlerini, turist rehberliği bölümünde okuyan öğrencilerle panelde bir araya geldi.

Konya Dedeman Otel’in sponsorluğunda gerçekleşen panele katılan uzman turist rehberleri tecrübelerini ve mesleğin ders kitaplarında yazmayan inceliklerini öğrencilere anlattı.

Profesyonel turist rehberleri, Celalettin Deveci, Tuğba Kabakcı, Mehmet Dönmez ve İbrahim Mayda'nın hoş sohbetiyle renklenen panelde Konya'da turizmin daha nitelikli olması adına çözüm önerileri de masaya yatırıldı.

Öğrencilerin sorularına içtenlikle yanıtlayan rehberler, uygulamalı eğitimin meslekteki önemine dikkati çekti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turist Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, yaptığı konuşmada, “Burada geleceğin rehberlerinin, önlerindeki rol model rehberleri şevkle dinliyor olması benim için mutluluk verici. Rehber İbrahim Mayda hocamız kendisi bir ekol. Böylesine anlamlı bir organizasyonda rehberleri ve öğrencileri bir araya getirdiği için müteşekkirim” diye konuştu.

Akın Dil Konya Genel Müdürü Ramazan Yılmaz da, “Rehberlik benim hep gıpta ile baktığım bir meslektir. Ülkemizi tanıtarak hem çok önemli bir görevi yerine getiriyor hem de sürekli yeni yerler keşfederek gezebiliyorsunuz” dedi.

Rehber İbrahim Mayda ise Konya’nın duyarlılık sahibi, kaliteli turizmcilere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Panel, Master Kariyer Merkezi, Akın Dil Eğitim Kurumu ve Van Kahvaltı Sarayı'nın katılımcılara çekilişle dağıttığı sürpriz hediyelerle sona erdi.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.