Genç İletişimciler Yarışması’nda SÜ 8 Ödül Aldı

Genç İletişimciler Yarışması’nda SÜ 8 Ödül Aldı
Aydın Doğan Vakfı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle düzenlenen 32. Genç İletişimciler Yarışması’nda Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 8 ödülün sahibi oldu.

Aydın Doğan Vakfı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle düzenlenen 32. Genç İletişimciler Yarışması’nda Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 8 ödülün sahibi oldu.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin geleceğin yenilikçi, araştıran ve ilham veren gazetecileri ve medya liderleri olarak yetişmelerini amaçlayan yarışmanın ödül töreni çevrim içi olarak düzenlendi. Seçici kurul; “Yazılı”, “Görsel”, “İşitsel” ve “İnternet Yayıncılığı” alanlarında 16 üniversiteden 61 öğrencinin 46 projesini ödüle değer buldu.

SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç yaptığı açıklamada, 32. Genç İletişimciler Yarışması’nın yıllardır devam eden kurumsal bir yarışma olduğunu söyledi. Türkiye’de çok sayıda öğrencinin bu yarışma kapsamında yaklaşık bir yıl öncesinden hazırlık yaptığını anlatan Karakoç, yarışmada derece elde eden öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Karakoç, “Yarışma kapsamında geçen yıl ve ondan önceki yıllar da dahil en fazla ödül alan Fakülte olmanın hep öncülüğünü, gururunu yaşıyoruz. Bu doğrultuda Fakültemiz ve Üniversitemizin adı hep duyuluyor. Öğrencilerimizin hazırlanmasına katkı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Aynı şekilde yine öğrencilerimizi heyecanları, azimleri ve yarışmalardaki başarılarından dolayı canıgönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Karakoç, Fakülte bünyesindeki dijital medya atölyesinde de yeni bir yapılanma sürecinde olduklarını belirterek “Sürecin tamamlanmasıyla birlikte yarışmalardaki kategori ve ödül sayısının çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Öğrencilerimizin bu tür yarışmalara katılmaları, başarı elde etmeleri Fakülte açısından da bizler için olumlu bir sonuç oluşturuyor. Bu sonucun meyvelerini de hep birlikte alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Selçuk İletişim’in Yarışmada Elde Ettiği 8 Başarı

Yarışmada Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Rabia Pınar, “Kördüğüm” adlı belgeseli ile Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar Ödülü’nün sahibi oldu. Belgesel kategorisinde Mustafa Aydın “Haymatlos” isimli eseri ile birincilik, Gürkan Bulunç “Bir İstanbul Çilekeşi: Taksici” adlı çalışmasıyla ikincilik ödülü aldı.

Radyo Programcılığı alanında Menşure Yorulmaz ve Sefa Eryiğit “Acıların Kadını Bergen” isimli projesiyle birincilik, Ahmet Hamdi Kerek ve Ayşegül Özbayrak “İL'K'ADIN” isimli radyo programıyla üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Görsel dalda Leyla Nur Çevik ve Nursultan Ural “Yeşeren Hayaller” ile Üstün Başarı Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Televizyon Haberi alanında ise Mustafa Aydın “Küçük Kalplere Büyük Dokunuşlar” başlıklı haberi ile ikincilik ödülü aldı.

İnternet Medya Sitesi alanında Taner Özay “Yeşil Gelecek” isimli çalışmasıyla üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.