GİV Genel Başkanı Koç: ‘Konya’yı Girişimci Merkezi Olarak Görüyoruz’

GİV Genel Başkanı Koç: ‘Konya’yı Girişimci Merkezi Olarak Görüyoruz’
Girişimci İşadamları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Koç, “Girişimcilik Yeşersin’ diye emek veriyor, ‘gelişsin’ diye uğraşıyoruz. Konya Türkiye için çok kıymetli bir ilimiz. 50 bine yakın KOBİ’siyle, 4 bine yakın ihracat yapan firmasıyla, 2 milyar doları aşkın ihracatı, 1 milyar dolarlık ithalatı olan Konya, Türkiye için çok kıymetli bir ilimiz. Konya’yı Girişimci Merkezi olarak görüyoruz” dedi.

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Genel Başkanı Mehmet Koç, “Girişimcilik Yeşersin’ diye emek veriyor, ‘gelişsin’ diye uğraşıyoruz. Konya Türkiye için çok kıymetli bir ilimiz. 50 bine yakın KOBİ’siyle, 4 bine yakın ihracat yapan firmasıyla, 2 milyar doları aşkın ihracatı, 1 milyar dolarlık ithalatı olan Konya, Türkiye için çok kıymetli bir ilimiz. Konya’yı Girişimci Merkezi olarak görüyoruz” dedi.  

GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, 3-4 Kasım 2021 tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan “Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi ile 8. GİV Girişimcilik Ödülleri” konulu basın toplantısı düzenledi.

Genel Başkan Koç, TÜGVA ve KOSGEB iş birliği, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası’nın destekleri ile yarın başlayacak ve 4 Kasım 2021 tarihinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte 2 günde 25 girişimin yatırımcısı ile buluşmasını hedeflediklerini söyledi.  

 

“670 Proje Müracaatından 200’ünü Listeye Aldık”

 

Program kapsamında 670 civarında proje müracaatı olduğunu ve bunlardan 200 tanesinin kısa listeye alındığını belirten Başkan Koç, şunları kaydetti: “Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi, girişimcilik ekosistemine değer katmak üzere; girişimcilerin bilgilendirilmesi, fikir ve ürünlerinin ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir araya getirilmesi, ödüllendirilmesi ve ticarileştirilmesine katkıda bulunmayı, projeler arasında sinerji ve etkileşim oluşturulmasını, tecrübe paylaşımı ile birlikte üniversite, sanayi ve kamu işbirliklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Konya’nın da gelecekte Almanya’nın Münih’i olacağını düşünüyoruz. Konya’nın önemli bir yatırım merkezi olmasından dolayı bu programın yapılmasında doğru bir yer olduğunu düşündük.”

 

“Konya, Almanya’nın Münih’i Olacak”

 

Etkinlik öncesinde Konya basını ile bir araya gelen GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, “Konya Türkiye için çok kıymetli bir ilimiz. 50 bine yakın KOBİ’siyle, 4 bine yakın ihracat yapan firmasıyla, 2 milyar doları aşkın ihracatı, 1 milyar dolarlık ithalatı olan Konya’nın, gelecekte Almanya’nın Münih’i olacağını öngörüyoruz. O nedenle etkinliğimiz için Konya’nın doğru yer olduğunu, Konya’nın da Türkiye’nin üretim merkezi olacağını düşünüyoruz. Konya tahıl ambarıdır fakat unutmamak lazım ki metal üretiminde Türkiye piyasasının yarısını tek başına üretmektedir. Konya’nın yedek parça sanayinde çok büyük bir yeri vardır. Savunma sanayisinde de Konya’nın yakın gelecekte bir üs olacağını düşünüyoruz. Biz burada Konya’da bulunan hem öğrenci arkadaşlarımıza hem iş dünyasına, hem işini yeni kurmuş olanlara hem de işini büyütmek isteyenlere çağrıda bulunuyoruz. 100’ü aşkın proje sergilenecek ve girişimciler sergi alanında projelerini sunacaklar. Buradaki projelerin en az 20-25 tanesinin yatırımcıyla bulaşacağına inanıyoruz. Siz girişimci adayıysanız veya yatırımcıysanız gelip buradaki projeleri mutlaka incelemelisiniz. Muhtemel ki hayatınızın en önemli projesi, buradaki projelerden birisi olabilir” diye konuştu.

GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ise, “Vakfımızın Konya’da ilk defa bu yıl düzenleyeceği Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi programı yarın itibariyle başlayacak. 130 girişimcinin 200’e yakın projesinin aktarılacağı, girişimci projelerinin bulunduğu alanlar, yatırımcılar için ayrılmış alanlar tamamı yarın itibariyle görücüye çıkacak. Konya’mızda bu anlamda özel bir programa ev sahipliği yapmış olacak. Böyle bir programa ev sahipliği yapmamız hem çok manidar hem de çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.   

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi, Konya’da yarın başlıyor.

(MÇ/Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.