Gül: ‘Dini Söylemimizin Çok Temiz, Açık Olması Lazım’

Gül: ‘Dini Söylemimizin Çok Temiz, Açık Olması Lazım’
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül: “Dijital dünyaya karşı şimdiden kuşanmamız lazım. Gündemi takip etmemiz, İslamiyet ile ilgili yaşanan hadiseler karşısında bizim daha uyanık olmamıza vesile olur. Dilimizin temiz, berrak ve şeffaf olması lazım. Dini söylemimizin de çok temiz, açık olması lazım”

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, “Dijital dünyaya karşı şimdiden kuşanmamız lazım. Gündemi takip etmemiz, İslamiyet ile ilgili yaşanan hadiseler karşısında bizim daha uyanık olmamıza vesile olur. Dilimizin temiz, berrak ve şeffaf olması lazım. Dini söylemimizin de çok temiz, açık olması lazım” dedi.

Gül, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde, “İstihdam İmkânları Açısından MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü” konulu konferans verdi.

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin, İlim Yayma Cemiyeti ile birlikte düzenlediği “İstihdam İmkânları Açısından MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü” konulu konferans, İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül Hocamız, sahanın içerisindeler. Mezunlarımızın yeterlilik durumları olsun, mesleki alandaki birikimlerimizin kalitesi olsun, kuvvetli ve zayıf yönlerimizin neler olduğu konusunda bilgi sahibi” şeklinde konuştu.

“Dini, Doğru Kaynaklardan Öğrenmemiz Çok Önemli”

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, bir Müslüman için beşikten mezara kadar devam eden bir eğitim öğretim süreci olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu: “Yaptığımız işi Allah rızası için yapıyorsak bunların mükâfatını alırız. Din, insanlar için en doğal bir ihtiyaç. Dinin alanına girmeyen hiçbir konu yok. Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şerifler, bizler için temel ilkeler ortaya koyar. O ilkeler çerçevesinde insanlar hayatına, ruh yapısına şekil vermeye çalışır. Dini, doğru kaynaklardan öğrenmemiz çok önemli. Biz, dini anlatırken ayetleri yarıştırarak kendi din anlayışımızı dayatma yoluna gitmeyeceğiz. Bizim sağlıklı bir din anlayışına sahip olmamız, doğru kaynaklardan beslenmemiz, beslendiğimiz kaynakları en güzel bir biçimde özümseyerek çevremizdeki insanlara aktarmamız çok önemli” diye konuştu.

“Dijital Dünyaya Karşı Şimdiden Kuşanmamız Lazım”

Mehmet Nezir Gül, “Dinle ilgili konularda birinci derecede kendimizi sorumlu tutmamız lazım ve o sorumluluğun gereğini yerine getirmeliyiz. İstihdamı sadece bir işe girme olarak değerlendirmememiz lazım. Dini alanda öğrendiklerimizi karşımızdaki insanlara anlatmada bir görev alma, bir nevi misyonumuzun gereğini yerine getirme, hizmette bulunma anlamında da yorumlamamız gerekir. Gündemi takip etmemiz bizler için çok önemli. Gündeme boğulmayacağız, gündemden de kesinlikle kopmayacağız. Bizim ihtiyacımızı görecek kadar gündemi takip etmemiz, eğitim teknolojilerini takip etmemiz, bizler için çok kıymetli. Dijital dünyaya karşı şimdiden kuşanmamız lazım. Gündemi takip etmemiz, İslamiyet ile ilgili yaşanan hadiseler karşısında bizim daha uyanık olmamıza vesile olur. Dilimizin temiz, berrak ve şeffaf olması lazım. Dini söylemimizin de çok temiz, açık olması lazım” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.