Hacı Rafet Görey Camii Dualarla İbadete Açıldı

Hacı Rafet Görey Camii Dualarla İbadete Açıldı
Meram Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve mimarisi ile büyük beğeni toplayan ‘Hacı Rafet Görey Camii’nin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

BÖLGESİNDE ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAŞACAK: Meram Belediye Başkanı Toru, “Görev süremiz boyunca yaptığımı sayısız eser göz kamaştırmaktadır” dedi.

Meram Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve mimarisi ile büyük beğeni toplayan ‘Hacı Rafet Görey Camii’nin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Camii’nin ibadete açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen törende konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Görev süremiz boyunca yaptığımız eserler bugün göz kamaştırmaktadır. Diriliş için camilerimize önem vermemiz gerektiği bilinci ve inancıyla da bu yatırımı gerçekleştirdik” diye konuştu.

Meram Belediyesi tarafından Erol Olçok Parkı’nın yanında yapımı gerçekleştirilen ve yardımlarıyla caminin yapımında büyük emeği olan hayırsever Hacı Rafet Görey’in isminin verildiği caminin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törene, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Konya İl Müftüsü Ahmet  Poçanoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Hayırsever Hacı Rafet Görey’in oğlu Mehmet Görey, törendeki konuşmasında, hayatının en anlamlı işlerinden biri olarak nitelendirdiği camiinin açılışında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Üç günlük dünya hayatında önemli olan kalıcı eserler bırakmaktır. Kazanç hanemizin öldükten sonra da açık kalması için en önemli yatırımlardan biri oldu. Burada ibadetlerini yerine getirenlerin dualarıyla ülkemizin birlik ve bekası daim olsun” dedi.

Konuşmasına İstiklal Marşı’nın ölümsüz dizeleri ile başlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, “Şehadetleri dinin temeli olan ezanlarımızın sesini kısmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bayrağımızın gölgesi üzerimizden asla eksilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“DİRİLİŞ İÇİN CAMİLERİMİZE HAYAT VERMELİYİZ”

Asırlardır İslam’ın bayraktarlığını yapmış olan yüce milletin, dünya durdukça ezan ve bayrağımızın bekası için dün olduğu gibi bugün de ve yarın da göğsünü, gözünü kırpmadan siper etmeye devam edeceğini dile getiren Başkan Toru, şöyle konuştu:

“Camilerimizin hayatın merkezi olduğunu 15 Temmuz akşamında çok net bir şekilde gördük. Camilerimizden okunan selalar ve ezanlar ile vatandaşlarımız kendini ruhen ve manen sokağa çıkmaya hazır hissetti, sokaklara akın etti. Bu toplumun yeniden güçlü bir şekilde ayağa kalkması, dirilişi için camilerimize hayat vermeli, doldurmalıyız. Çanakkale Zaferi’mizin 104. yıl dönümünü kutladığımız bugünlerde, İslam’a ve Müslümanlara yönelik olarak yapılan saldırıların, sistematik bir şekilde arttığını görmekteyiz. Bu bakımdan Çanakkale Zaferi; bekamıza kast eden şer güçlerin sonunu ve Türk’ün iman gücünü göstermesi açısından da önem kazanmaktadır. Ayrıca günümüzde de bekamıza kast etmeye çalışan gafillere de aslında iyi bir örnektir.”

“TÜRK ASIRLARINI YENİDEN İHYA ETMENİN YOLU CAMİDEN VE CEMAATTEN GEÇMEKTEDİR”

Yeni Zelanda’da gerçekleşen menfur saldırıda hayatını kaybeden müminlere de rahmet dileyen Başkan Toru,  camilere yapılan bu alçakça saldırıları kınadı.

Böyle saldırılarla Müslümanları camiye gitmekten alıkoyacağını sanan akıl noksanları için de hidayet dileyen Başkan Toru, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tarih boyunca camilerimiz ibadet,  ilim, ahlak ve meşveretin de durağı olmuştur. Barış, kardeşlik, eşitlik, sevgi ve saygı mekanları olarak sosyal ilişkilerin canlandığı yerler olmuştur. Sadece ibadet değil, ilim öğreten, siyasi ve sosyal ilişkilerin görüşülüp karara bağlandığı yerler olarak da faaliyet göstermiştir. Aynı zamanda huzur ve refahın cümle kapısıdır camilerimiz. Huzuru olmayan bir toplumun refahından da bahsetmek mümkün değildir. Cami merkezli bir yaşantı içerisinde insanı hedeflersek; çocuklarımızın, gençlerimizin ve dolayısıyla milletimizin, dünyanın gelecek bin yıllarına da damgalarını vurmalarını sağlayabiliriz.  Türk asırlarını yeniden ihya etmek istiyorsak; biliniz ki, bunun yolu camiden ve cemaatten geçmektedir. Her mahallede büyük ve atıl camiler yapmaktansa küçük ve işlevli, yakın mesafede cami ve mescitler yapmakta daha hayırlıdır.”

Konuşmaların ardından caminin yapımına büyük destek veren Hacı Rafet Görey ile caminin mimarlarına çeşitli hediyeler takdim edildi.

Daha sonra caminin ibadete açılışı dualarla yapıldı.

Modern bir mimaride, içerisinde 510 kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde tasarlanan Hacı Rafet Görey Camii’nin, bin 170 metrekarelik alan üzerinde 560 metrekare olarak inşa edildiği belirtildi.

(Haber Kent)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.