“Hasta nakli sırasında hayati rol oynayacaklar”

“Hasta nakli sırasında hayati rol oynayacaklar”
Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen iki adet tam donanımlı yenidoğan ambulansı düzenlenen törenle yenidoğan transport ekibine teslim edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen iki adet tam donanımlı yenidoğan ambulansı düzenlenen törenle yenidoğan transport ekibine teslim edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle teslim edilen iki adet ‘yenidoğan ambulansı’ ile ileri düzey tedaviye ihtiyaç duyan bebeklerin sağlık tesisine nakilleri yoğun bakım şartlarına uygun şekilde sağlanacak. Ambulanslarda yenidoğanların taşınmasında hayati öneme sahip mekanik ventilatör ve oksijen sistemleri içiren kuvöz ve yoğun bakımda ihtiyaç duyulan diğer tıbbi ekipmanlar bulunuyor.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, ambulans teslim programında yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde Karaman, Aksaray, Afyon gibi çevre iller ve ilçelerden Konya merkeze 420 yeni doğan nakli yapıldığını söyledi.

Prof. Dr. Koç, “Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderilen yenidoğan ambulanslarımız, bölgemizin sağlık üssü olan Konya’da, hasta nakli sırasında hayati rol oynayacaklardır” dedi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri filosuna eklenen 2 yeni doğan ambulansı ile birlikte Konya’da toplam ambulans sayısının 115’e yükseldiğine işaret eden Koç, “Bizlere bu desteği sağlayan başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yenidoğan ambulanslarında Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün belirlediği eğitim programlarını başarıyla tamamlayan sağlık çalışanlarının görevlendirildiğini belirten Prof. Dr. Koç, “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) ve İleri Yaşam Desteği eğitimi almış çalışanlarımız üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinde yenidoğan yoğun bakım ünitesi ve doğumhanelerde staj yaptıktan sonra yenidoğan ambulanslarımızda görevlendirilmektedirler” diye konuştu.

Hizmete giren yeni doğan ambulansları ile birlikte yeni doğan bebeklerin yoğun bakım ortamında nakillerinin gerçekleştirilebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Koç, yeni ambulansların hayırlı olmasını diledi.

Yapılan dua ve konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin tarafından ambulans anahtarları 112 acil servis sorumlularına teslim edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.