‘Her Daim Öğrencidirler, Öğrenicidirler’

‘Her Daim Öğrencidirler, Öğrenicidirler’
Öğrencilere hitap eden TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, “Başarıları tescil edilmiş olan insanlara baktığımızda; disiplinli bir şekilde ve çok çalışırlar. Kendilerine inanırlar, tutkularından güç alırlar. Kendi hatalarını kabul ederler, başkalarını suçlamazlar. Her daim öğrencidirler, öğrenicidirler” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Meram Yıldız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen yılsonu konferansında öğrencilere hitap etti. Geçtiğimiz hafta vefat eden Şair Mevlâna İdris Zengin’in TYB Konya Şubesi Mevlâna Şiir Şöleninde okuduğu şiir klibinin yayınlanmasıyla başlayan programda duygulu anlar yaşandı.

Konuşmasına, yakından tanıdığı Mevlâna İdris Zengin’i anlatarak başlayan Köseoğlu; “İnançlı, imanlı, kelâmı ve kalemi güçlü bir şair arkadaşımızı sonsuzluğa uğurladık. Rahmeti bol mekânı cennet olsun…” dedi.

Başarı ve başarısızlık üzerinde duran Köseoğlu dünyaca ünlü Bill Gates’in başarısızlıklardan öğrenmeyi prensip edindiğini kaydederek, “Albert Einstein ‘Hatadan korkan insan hiçbir şey yapamaz. Başarısızlıklar karşısında yılmamanın sonunda zafer gelmesi mukadderdir. Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir” dediğini unutmayalım. Kitap satıcısıyken dünyanın en zengini olan Amazon.com’un sahibi Jeff Bezos ise ‘Başarısız olsam bundan pişman olmayacaktım ama şundan eminim ki eğer denemeseydim pişman olacaktım’ diyerek bize çok önemli bir şey öğretiyor” dedi.

Başarılı insanların ortak özelliklerinden de bahseden Köseoğlu “Başarıları tescil edilmiş olan insanlara baktığımızda; disiplinli bir şekilde ve çok çalışırlar. Kendilerine inanırlar, tutkularından güç alırlar. Başarıya ulaşmanın farkındalardır, kolay pes etmezler. Geçmişten ders alır fakat geçmişle yaşamazlar. Risk almaktan çekinmezler. Kendi hatalarını kabul ederler, başkalarını suçlamazlar, hızlıca hatalarından dönerler. Her daim öğrencidirler, öğrenicidirler” diye konuştu.

Öğrencilere yaz tatilini iyi değerlendirmelerini tavsiye eden Köseoğlu  sözlerini “Kitap okumaya zaman ayırın ve 5-10 kitap okuyun. Ve başka şeylere de zaman ayırın. Mesela spor yapın, gökyüzüne bakın, toprağa belenin. Kedi, kuş, köpek sevin. En güzel kitap tabiattır. O size çok şeyi anlatır. Gökyüzüne bakmak ferahlatır, huzur verir mesela. Allah’ın kudretini de tabiatta en güçlü şekilde görebilirsiniz” diye konuştu.

Köseoğlu, konferansı dinleyen her öğrenciye TYB adına birer kitap armağan etti. Okul kütüphanesine de TYB yayınları ve muhtelif kitaplar hediye edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.