Hz. Mevlana Doğumunun Yıldönümünde Konya’da Etkinliklerle Anıldı

Hz. Mevlana Doğumunun Yıldönümünde Konya’da Etkinliklerle Anıldı
Hazreti Mevlana’nın 814’üncü doğum yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mevlana Müzesi'nde Gülbang Duası edildi ardından Sultan Selim Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra etkinlikler kapsamında Mevlana Meydanı’nda Şerbet-i Veladet programı gerçekleştirildi.

Hazreti Mevlana’nın 814’üncü doğum yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mevlana Müzesi'nde Gülbang Duası edildi ardından Sultan Selim Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu.

Mevlana Meydanı’nın da devam etkinlikler kapsamında ‘Şerbet-i Veladet’ programı dua edilmesinin ardından protokol üyelerine ve uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara şerbet ve Konya pilavı ikram edildi.

Bu yıl 7.'si gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen “Hz. Mevlana'nın 814. Doğum Günü Etkinlikleri” kapsamındaki ‘Şerbet-i Veladet’ programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ve çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Mevlana Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara şerbet ve Konya pilavı ikram edildi.

(MÇ/ Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.