İkizdere Vadisi'ne Yapılmak İstenen Taş Ocağı Meclis Gündeminde

İkizdere Vadisi'ne Yapılmak İstenen Taş Ocağı Meclis Gündeminde
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, İkizdere Vadisi'ne yapılmak istenen taş ocağıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdiği soru önergesiyle, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye İkizdere Vadisi’ne yapılmak istenen taş ocağını sordu.

Karaduman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Rize İkizdere Vadisi ülkemizdeki en önemli doğal yaşam alanlarından biridir. Bölgede yapılmaya çalışılan taş ocağı ile ormanlık alanlar, su kaynakları ve canlı yaşamı yok edilmeye çalışılıyor. Bu girişimlere karşılık bölge halkı, taş ocağı girişiminin durdurulması ve bölgenin korunmasına yönelik eylemlerini sürdürmektedirler. Bu eylemler esnasında bölge halkına sert müdahalede bulunulmuş ve iş makinalarının tahribata devam etmesi sağlanmıştır.

Bu bağlamda; İkizdere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağı için Bakanlığınızın bilgisi ve onayı alınmış mıdır? Bu bölgeye taş ocağının zarar vereceğine dair bir bildirimde bulundunuz mu? Konu ile ilgili nasıl bir süreç yürütmektesiniz? Bölge halkının tepkisi ortadayken ve bölgede yapılacak tahribat öngörülebilirken bu çalışmada ısrar edilmesinin sebebi nedir? Doğal yaşam alanı olan İkizdere Vadisi’ni yok etmeye yönelik olan bu girişim durdurulacak mıdır?”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.