Ilgın Şeker Fabrikası’nda bir yılda 125 Bin Ton Şeker Üretildi

Ilgın Şeker Fabrikası’nda bir yılda 125 Bin Ton Şeker Üretildi
Türkşeker 2020-2021 kampanya döneminde tahsis edilen 935 bin ton şekerin tamamının üretildiği ayrıca 127 bin ton da ihraç amaçlı C şekeri üretildiği belirtilerek, toplam 1 milyon 62 bin ton şekerin 125 bin tonunun Ilgın Şeker Fabrikası’nda üretildiği bildirildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) 2020-2021 kampanya döneminde tahsis edilen 935 bin ton şekerin tamamının üretildiği ayrıca 127 bin ton da ihraç amaçlı C şekeri üretildiği belirtilerek, toplam 1 milyon 62 bin ton şekerin 125 bin tonunun Ilgın Şeker Fabrikası’nda üretildiği bildirildi.

Türkşeker’den yapılan açıklamada son kampanya döneminde gerçekleştirilen üretimle ilgili bilgi verildi.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Türkşeker 2020/21 kampanya döneminde tahsis edilen 935 bin ton şekerin tamamını üretmiş ayrıca 127 bin ton da ihraç amaçlı C şekeri üretmiştir. Toplam 1 milyon 62 bin ton şekerin 125 Bin tonu Ilgın Şeker Fabrikası’nda üretilmiştir.

“PANCARDA HERHANGİ BİR ZAYİAT OLMADI!”

28 Ocak 2021 tarihinde şiddetli fırtınanın etkisiyle kireç ocağı kulesi zarar görmüştür. Söz konusu hasar fabrikanın bakım ve onarımla ilgili bir eksikliğinden değil zaman zaman hızı 110 km/saati bulan şiddetli rüzgârdan kaynaklanmıştır. Yerinde yapılan teknik inceleme neticesinde, iş sağlığı ve güvenliği açısından kampanya süresinin öngörülenden 10-15 gün erken bitirilmesi kararlaştırılmıştır. İşlenmeyen pancar ise herhangi bir çürüme olmaksızın diğer fabrikalara nakledilmiştir.

“ÜRETİM HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR!”

Ilgın Şeker Fabrikası 2020-21 yılı kampanya döneminde 140 gün aralıksız üretim yapmış olup, yeni kampanya döneminde de üretimimiz devam edecektir.

Her yıl bütün fabrikalarımızın bakım ve onarımı eksiksiz yapılmaktadır. Ilgın Şeker Fabrikası için de 2021 yılı revizyon döneminde 40 Milyon TL Yatırım ve Bakım Onarım bütçesi ayrılmıştır.

Ilgın Şeker Fabrikası’nın bulunduğu lokasyon ülkemizin en fazla pancar üretiminin yapıldığı bölgelerden biridir. Üretilen pancar fazla olduğu için her yıl komşu fabrikalara Ilgın Fabrikası’ndan pancar nakli yapılmaktadır.

“250 BİN TON NAKLİYEDEN TASARRUF!”

Özellikle doğu bölgesinde bulunan fabrikalara verilen üretim teşvik primleri ile pancar üretimi arttırılarak, bu sayede Ilgın fabrikasında 2020-21 kampanya döneminde fabrikalar arası pancar nakliyesi 250 bin ton azaltılarak nakliye ödemelerinde önemli miktarda tasarruf sağlanmıştır.

Türkşeker Çarşamba Şeker Fabrikası’nın 2021-22 döneminde şeker üretim kampanyası yapması planlanmaktadır. Bölge ve Türkşeker için stratejik bir önem arz eden Çarşamba Şeker Fabrikası’nda hem bölgede üretilen şeker pancarı işlenecek hem de pancar kampanyası dışında ham şeker işlenerek ihraç amaçlı C şekeri üretilerek ülkemize döviz girdisi sağlanacaktır.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.