Işık: “Birileri AVM’lere ‘Dur’ Desin”

Işık: “Birileri AVM’lere ‘Dur’ Desin”
Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, “Yaşadığımız salgından dolayı esnafımızın ve sanatkârımızın ekonomik durumu iyi değil. Özellikle uygulanan kısıtlamalarda hafta sonra zincir marketlerin açık olması ve iğneden ipliğe her şeyi satması esnafımızın kazancını düşürüyor. Bundan dolayı da zorluk çekiyoruz. Devletimizden, zincir ve büyük marketlerde her şeyin satılmasının önüne geçilmesini talep ediyoruz” dedi.

Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, “Yaşadığımız salgından dolayı esnafımızın ve sanatkârımızın ekonomik durumu iyi değil. Özellikle uygulanan kısıtlamalarda hafta sonra zincir marketlerin açık olması ve iğneden ipliğe her şeyi satması esnafımızın kazancını düşürüyor. Bundan dolayı da zorluk çekiyoruz. Devletimizden, zincir ve büyük marketlerde her şeyin satılmasının önüne geçilmesini talep ediyoruz” dedi.

Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, KONESOB toplantı salonunda Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak’ında katılımıyla, hizmette 3’üncü yıllarını değerlendirdi.

Konya Bakır, Züccaciye, Hırdavatçılar, Kalaycılar, Alüminyum, Banyo Kazancıları, Güneş Enerjicileri ve Hediyelik Eşyacılar Odası Başkan ve yönetimi olarak hizmette üçüncü yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Işık, göreve geldiklerinde 434 olan üye sayılarını 965 ulaştırdıklarını, her zaman oda üyesi esnafın sorunlarıyla ilgilendiklerini ve hizmet vermekten de mutlu olduklarını söyledi.

Sık sık odalarına kayıtlı üyelerini ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldıklarını, sorunlarının çözümü için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyleyen Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Odamıza bağlı olan zücaciyeci, hırdavatçı, hediyelik eşyacı esnaflarımızla birlik ve dayanışma kahvaltısında bir araya geldik.  Bunun yanında üyelerimizi sektördeki yenilikleri takip edip bilgi sahibi olmaları için 9 fuara götürdük. Resmi kurumlarımızı ziyaret ederek, esnafımızın taleplerini ileterek, Odamız hakkında istişareler yaptık. Şehrimizdeki STK’ları da ziyaret ettik. Odamızda pos cihazımız yoktu, bu cihazı bağlattırdık. Özel hastaneler, petrol istasyonları, özel okullar ile otellerle sözleşmeler yaparak, esnafımızın indirimli hizmet almalarını sağladık. Üyelerimize KOSGEB ile ilgili sunumlar yaptık. İŞKUR toplantısı yaparak, üyelerimizi bilgilendirdik. Odamız adına belediyeleri ziyaret ettik. Odamızın avukatı yoktu, bir avukat ile anlaşma yaptık. Üyelerimize odaya kayıtlı olduklarına dair sertifika düzenleyerek, takdim ettik. Bayan üyelerimize özel programlar düzenledik. Üyelerimize Kapadokya-Ürgüp gezisi düzenledik. 20 yılını doldurmuş ve kaybolmaya yüz tutmuş meslek gruplu üyelerimizi dükkânlarında ziyaret edip, plaket takdim ettik. Üyelerimiz için ücretsiz diş taraması ve enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili seminer düzenledik. Anlayacağınız kısa süre içinde büyük işlere imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar tek amacımız üyelerimizin mutluluğu ve mesleklerinin yaşaması oldu. Her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

“AVM’LER DE HER ŞEYİN SATILMASININ ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR”

Yaşanan pandemiden ötürü Oda üyesi esnaf ve sanatkârların durumunun iyi olmadığına da değinen Başkan İbrahim Işık, “Yaşadığımız salgından dolayı esnafımızın ve sanatkârımızın ekonomik durumu iyi değil. Özellikle uygulanan kısıtlamalarda hafta sonra zincir marketlerin açık olması ve iğneden ipliğe her şeyi satması esnafımızın kazancını düşürüyor. Bundan dolayı da zorluk çekiyoruz. Devletimizden, zincir ve büyük marketlerde her şeyin satılmasının önüne geçilmesini talep ediyoruz. Bunun yanında esnafımızın yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulmasını ve yeterince destek verilerek sahip çıkılmasını bekliyoruz. Dileğimiz ülkemizle birlikte dünya genelinde yaşadığımız salgından biran önce kurtulmamızdır” diye konuştu.

“BAKIRCILAR ODAMIZ HİZMET ÇITASINI YÜKSELTTİ”

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ise Konya Bakırcılar Odası’nın görevini layıkıyla yerine getirdiğini ifade ederek, “Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık ve yönetim kurulu üyelerimiz almış olduğunu görevi bugüne kadar başarılı ve layıkıyla yerine getirdiler. Kendilerini kutluyorum. Başarılar diliyorum. Beraber esnafımızın sorunlarının çözümüne ulaştık. Halen çalışmalarımız devam ediyor. Hizmet çıtasını yükselten odamıza çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.