Kalaycı: “Ekonomik Sorunlar Dayanılmaz Boyuttadır”

Kalaycı: “Ekonomik Sorunlar Dayanılmaz Boyuttadır”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı: “Bugün yatırımlar azalmış, büyüme daralmış, işsizlik patlamış, ekonomiye güven kaybolmuştur. Piyasalar sıkıntılıdır” “Bugün vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların en başında, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik, yoksulluk, borçluluk ve çaresizlik gelmektedir” “Milletimiz her şeye yapılan fahiş zamlara direne direne güçlükle ayakta durmaktadır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Bugün yatırımlar azalmış, büyüme daralmış, işsizlik patlamış, ekonomiye güven kaybolmuştur. Piyasalar sıkıntılıdır. Bugün vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların en başında, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik, yoksulluk, borçluluk ve çaresizlik gelmektedir. Tüketici kredisi ve kredi kartı borçları günden güne artmış, kredi borçlarını ödeyemeyen kişi sayısı yükselmiştir. Milletimiz her şeye yapılan fahiş zamlara direne direne güçlükle ayakta durmaktadır” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI’NDAYIZ DİYE İCRAATTAN SORUMLU DEĞİLİZ”

Ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, “Hükümetle aynı hedefteyken krizde sorumluluk hissediyor musunuz?” sorusuna ilişkin, “Ekonomide şuan bir denge sağlandı, biz cumhur ittifakındayız diye icraatın yaptığı işlerden herhalde sorumlu olmayız, neticede biz yapılması gerekenlere dair MHP’nin görüşlerini tabi ki aktaracağız. MHP, 2001 krizini yaşamış ve ülkenin kısa sürede bu krizden çıkmasını sağlamış tecrübeye sahip ama karar merciinin yanlış karar almaları halinde sorumluları kendileri olacaktır” yanıtını verdi.

Kalaycı, 24 Haziran genel seçimleri öncesi ve sonrasında, küresel güçlerin öncülüğünde kur ve faiz üzerinden Türkiye ekonomisi ve siyasetinin yönlendirilmek istendiğini, Türkiye’nin istikrarsızlığa ve kaosa sürüklenmeye çalışıldığını öne sürdü.

“Ekonomimizin birikmiş sorunları ve kırılgan yapısı da bu süreci hızlandırmıştır” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, şunları kaydetti:

“Bugün yatırımlar azalmış, büyüme daralmış, işsizlik patlamış, ekonomiye güven kaybolmuştur. Piyasalar sıkıntılıdır. Özellikle ciddi boyutta tahsilat sorunu yaşanmakta olup, nakit sıkışıklığı had safhadadır. Alacaklar tahsil edilememekte, çekler ve senetler ödenememektedir. Ticari kredi faizleri yüzde 36 seviyesine gelmiştir.”

Kur artışının girdi maliyetlerini, faiz kaynaklı maliyetleri yükselttiğinin altını çizen Kalaycı, “Artan döviz kuru ve faiz bilançoları olumsuz etkilenmiş durumdadır. Kur artışı nedimeyle reel sektörün borç stoku önemli boyutta büyümüştür. Çoğu tanınmış ve büyük firmalar ardı arkasına konkordato ilan etmektedir. KOBİ’ler ve esnafımız kendilerinin baş edebilecekleri ölçeğin oldukça üzerinde sorunlarla karşı karşıyadır” diye konuştu.

Bugün vatandaşların yaşadığı sorunların en başında, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik, yoksulluk, borçluluk ve çaresizlik geldiğine değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, “Tüketici kredisi ve kredi kartı borçları günden güne artmış, kredi borçlarını ödeyemeyen kişi sayısı yükselmiştir. Milletimiz her şeye yapılan fahiş zamlara direne direne güçlükle ayakta durmaktadır” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK SORUNLAR KONYA’MIZDA DA DAYANILMAZ BOYUTTADIR”

Ekonomik sorunların Konya’da da dayanılmaz boyutta olduğuna dikkati çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, şöyle devam etti:

“Kredi borçları tavan yapmıştır. Yeni açıklanan BDDK verilerine göre, Konya’nın banka kredileri borcu 50 milyar 384 milyon liraya, dile kolay 50 katrilyon liranı üzerine yükselmiş olup, 2002 yılındaki 143 milyon lira borca göre tam 350 kat artış olmuştur. Konya’da kişi başına düşen banka kredi borcu 22 bin 456 liraya çıkmıştır.”

 

(Mürsel Çetin –Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.