Kalaycı: “İthalata Dayalı Politikalar Çiftçiyi Ve Üreticiyi Perişan Etti”

Kalaycı: “İthalata Dayalı Politikalar Çiftçiyi Ve Üreticiyi Perişan Etti”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı: “Her şeye zam gelirken çiftçinin ürünün fiyatı gerilemiş, mazot, gübre, yem, elektrik, ilaç ve tohum gibi girdilere yapılan fahiş zamlar ve ithalata dayalı politikalar çiftçiyi ve üreticiyi perişan etmiştir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ithalata dayalı politikaların çiftçiyi ve üreticiyi perişan ettiğini bildirdi.

Kalaycı, “Ne üzücüdür ki, ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlardan herkes kendi payına düşeni almak durumunda kalmıştır. Bunlar arasında en başlarda yer alan çiftçilerin, besicilerin ve süt üreticilerinin de sorunları katlanmış ve her geçen gün durumları daha da kötüye gitmektedir. Çiftçi ve üretici, bankalarca kıskaca alınmış olup kredi borçları katlanarak artmaktadır” diye konuştu.

“İTHALATA DAYALI POLİTİKALAR MUTLAKA TERKEDİLMELİDİR”

Çiftçinin ürününün ise para etmediğine işaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, şunları kaydetti:

“Her şeye zam gelirken çiftçinin ürünün fiyatı gerilemiş, mazot, gübre, yem, elektrik, ilaç ve tohum gibi girdilere yapılan fahiş zamlar ve ithalata dayalı politikalar çiftçiyi ve üreticiyi perişan etmiştir.

Ekonomiye dair alınan tedbirlerle, ülkemize yönelik ekonomik saldırılar önemli ölçüde engellenmiş, doların 10 liraya çıkacağı spekülasyonları boşa çıkarılmış ve ekonomide nispeten bir denge sağlanmıştır. Bugünlerde ekonomiye canlılık katabilmek için vergi indirimleri, vergi kolaylıkları ve teşvikler açıklanmaktadır. Ancak yapılan açıklamada çiftçiye ve üreticiye yönelik bir tedbir bulunmamaktadır. Çiftçiye yönelik de bir destek paketi acilen açıklanarak, verilen destekler artırılmalı, vergi indirimleri yapılmalı, mazot, gübre, yem gibi temel girdilerin ucuza alınabilmesi sağlanmalı, kredi, elektrik ve toprak reformu kapsamındaki arazi bedellerine dair borçlar ertelenerek yeniden yapılandırılmalı, ayrıca ithalata dayalı politikalar mutlaka terkedilmelidir.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, Türkiye ekonomisinin düzlüğe çıkarılması için üretim, istihdam ve ihracat odaklı plan ve programlara ihtiyaç olduğuna dikkati çekti.

 

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.