Kapalı mekanları tercih etmeyenler sahile akın etti

Kapalı mekanları tercih etmeyenler sahile akın etti
İstanbul’da havaların ısınması ve Ramazan ayının gelmesiyle birlikte akşam saatlerinde vatandaşlar a...

İstanbul’da havaların ısınması ve Ramazan ayının gelmesiyle birlikte akşam saatlerinde vatandaşlar aileleriyle sahile akın etti. Şehrin farklı noktalarından sahile gelenler semaverde çay demleyip sohbet ederken, çocuklar ise yeşil alanlarda doyasıya eğlendi.

Mübarek Ramazan ayı ile birlikte vatandaşlar iftarını açmak için sahil kenarlarına akın etti. Güzel havayı da fırsat bilen İstanbullular denize karşı mangalını yakıp iftarını açtı. Kimisi ailesiyle kimisi ise arkadaşlarıyla gelerek temiz havanın ve çimlerin tadını çıkardı. Şehrin farklı noktalarından gelen vatandaşlar günün yorgunluğunu sahil kenarında atıyor. Büyükler semaverini demleyip denize karşı çaylarını yudumlarken çocuklarsa oyun oynayarak gönüllerince eğleniyor. Şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyen İstanbulluların ortak noktası mesire alanları oldu.

"SAHURA KADAR OTURUP BURADAN DA EVİMİZE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Arkadaşlarıyla birlikte Zeytinburnu sahile gelen Zeynel Pala, "İftarımızı açtık, muhabbet sohbet sahura kadar oturup buradan da evimize gitmeyi düşünüyoruz. Ortam gayet güzel gelmeye değer bir yer. Semaver yakacağız birazdan sonra evimize gideceğiz" dedi. Ömer Çelik ise "Arkadaşlarımızla, komşularımızla geldik. Çocukları aldık geldik, çocuklar eğleniyor. Bizde oturup keyfimizi çıkartıyoruz" diye konuştu.

"KAPALI MEKANLARI PEK TERCİH ETMİYORUZ"

Ailesi ile birlikte gelen Münire Bayrak’ta kapalı alanları tercih etmediklerini ifade ederek, "Burayı çok seviyoruz. Yazım sıcağında işten çıktıktan sonra gelip burada yemek yiyoruz. Arkadaşlarla hem keyif yapıyoruz. Kapalı mekanları pek tercih etmiyoruz. Hem yorgunluğu atıyoruz hem de hem denizi görüyoruz hem de yeşil var. Burası çok güzel ruhumuz dinleniyor" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.