Karaca: “Ciğerimiz Yanıyor”

Karaca: “Ciğerimiz Yanıyor”
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca: “Önce Furkan sonra da Yeni Zelanda’da 2 camide 49 şehit verdiğimiz Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı terör vahşeti. Aldığımız bu kara haberler bizleri, ülkemizi ve tüm İslam alemini derinden üzdü”

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Önce Furkan sonra da Yeni Zelanda’da 2 camide 49 şehit verdiğimiz Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı terör vahşeti. Aldığımız bu kara haberler bizleri, ülkemizi ve tüm İslam alemini derinden üzdü. Ciğerimiz yanıyor” dedi.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca Polonya’da yaşamını yitiren, Konya’da toprağa verilen Furkan Kocaman ve Yeni Zelanda’da yaşanan vahşet hakkında açıklamalar da bulundu.

Dr. Karaca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Önce Furkan sonra da Yeni Zelanda’da 2 camide 49 şehit verdiğimiz Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı terör vahşeti. Aldığımız bu kara haberler bizleri, ülkemizi ve tüm İslam alemini derinden üzdü. Polonya’nın Wroclaw kentinde cumartesi günü bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren Selçuk Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencimizi ilimizde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verdik. Gencecik bir canımızı, bir evladımızı terör vahşetine kurban verdik. Ciğerimiz yandı.

Yeni Zelanda’da eti beş para etmez bir cani mahluk, Cuma namazı vaktinde 2 camide cemaate silahla saldırdı. 49 kardeşimizi kaybettik ve yaralılar var. Yaralılar arasında 3 Türk vatandaşımız da bulunuyor. Dünyanın kanını donduran bu olay, bazı kafalarda bulunan İslam karşıtlığını, İslam düşmanlığını gözler önüne serdi. Bu sapık fikirli vahşiler bizim dinimizin kardeşlik, barış ve güzellik dini olduğunu idrak edemedikleri için ya terörü İslamiyet ile bir arada göstermeye ya da terör saldırıyla Müslümanlara zarar vermeyi amaç edinmiş sinsilerdir. Bu kara vahşet sözün bittiği yeri gösteriyor. Tüm İslam Alemi biliyor ve diyor ki bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktadır. İslam ve Müslüman karşıtı İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık bu söylemlere karşı sesini yükseltmeli, İslamofobik faşist terörizme dur demeli ve terörü lanetlemelidir.

Ciğerimiz yanarak toprağa verdiğimiz Furkan evladımıza ve Yeni Zelanda’da şehit olan 49 Müslüman kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, tüm İslam Alemine sabır diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.