Karaca: ‘Müfredatın Günümüz ve Geleceğin İhtiyaçlarıyla Kopukluğu Devam Ediyor’

Karaca: ‘Müfredatın Günümüz ve Geleceğin İhtiyaçlarıyla Kopukluğu Devam Ediyor’
DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca: “Ülkemizde okullaşma oranlarında, fiziki altyapıda ve öğretmen sayısında bazı iyileşmeler sağlanmış olmasına rağmen, eğitim ve öğretim sistemimizin yapısal sorunları devam etmektedir. Gelir grupları ve bölgeler itibariyle eğitimde fırsat eşitliğindeki dengesizlikler sürmekte, müfredatın günümüz ve geleceğin ihtiyaçlarıyla kopukluğu devam etmekte”

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Ülkemizde okullaşma oranlarında, fiziki altyapıda ve öğretmen sayısında bazı iyileşmeler sağlanmış olmasına rağmen, eğitim ve öğretim sistemimizin yapısal sorunları devam etmektedir. Gelir grupları ve bölgeler itibariyle eğitimde fırsat eşitliğindeki dengesizlikler sürmekte, müfredatın günümüz ve geleceğin ihtiyaçlarıyla kopukluğu devam etmekte” dedi.

Dr. Karaca, DEVA Partisi Konya İl yönetim kurulu üyesi ve İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Mesuthan Boyalı ile birlikte Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit’i ziyaret ederek eğitimin sorunları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette eğitim ve öğretim sisteminde yapısal sorunların devam ettiğini ileri süren DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Ülkemizde okullaşma oranlarında, fiziki altyapıda ve öğretmen sayısında bazı iyileşmeler sağlanmış olmasına rağmen, eğitim ve öğretim sistemimizin yapısal sorunları devam etmektedir. Gelir grupları ve bölgeler itibariyle eğitimde fırsat eşitliğindeki dengesizlikler sürmekte, müfredatın günümüz ve geleceğin ihtiyaçlarıyla kopukluğu devam etmekte, eğitimin niteliği ve kalitesindeki sorunlar önemini korumaktadır. Parti olarak ilkeli bir duruş içinde olup, eğitimde, ekonomide ve diğer alanlardaki sorunların çözümü için eylem planlarımız hazır. Ülkemizin geleceğine ve yaşadığı sorunlara deva olmak için çıktığımız bu yolda amacımız, ülkemizin sorunlarını çözmek ve kalkındırmaktır. DEVA Partisi olarak iktidara geldiğimizde ülkemizin kaynaklarını üretime, eğitime ve sosyal hayata yansıtacağız” diye konuştu.

Parti programlarında ‘hak, adalet, özgürlükler, ekonomi ve eğitim’in öncelikli olduğuna işaret eden Dr. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin ekonomisinin iyi olmadığı hepimizin malumudur. Ülkemizin getirildiği nokta da ekonomiye güven kalmadı. Güveni sağlayamadığınız takdirde ekonomide düzelmez. Güvenin tesis edilmesi her açıdan önemlidir. Yerli ve yabancı yatırımların artmasını güven ve hukuk sağlar. Bunun yanında denetlenmeyen ve tek kişiye endekslenmiş sistemin ülkemizi ne hale getirdiği ortadadır. Partimizin de içinde bulunduğu 6 partinin ortaya koyduğu güçlendirilmiş parlamenter sistemin ülkemizin kurtuluşuna, demokrasimizin gelişimine ve ekonomi baştan olmak üzere bütün sorunlarının çözümüne olumlu katkı yapacaktır. Eğitimin ve öğretmenlerimizin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

“Eğitimde Sorun Üstüne Sorun Ekleniyor”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise DEVA Partisi’nin sorunlarıyla ilgilenmelerinden memnun olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “İktidar 20 yıldır uyguladığı eğitim politikasıyla sorun üstüne sorun ekleyerek, her eski yılı arar bir duruma geldik.  Ekonomik koşulların ağırlaşması ve aldığımız ücretle geçinemediğimiz için Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve sendika olarak yüzde 100 bir zam talep ettik. Talebimiz gerçekleşmediği içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Gelinin noktada korkudan dolayı kimse sorunlarını gündeme getiremiyor.  Eğitimin ve öğretmenlerin sorunları artarak devam ediyor.  Bu anlamda içinde olduğunuz 6 siyasi partinin ittifakına ve ülkemizin sorunlarının çözümüne yönelik görüşlerini önemli görüyoruz. Cumhuriyet ruhuyla üretime, demokrasiye, emeğe ve eğitime verilen yüksek değerle ülkemiz kurtulur düşüncesindeyiz. Ülkemizin ve eğitimin sorunlarının çözümünden başka hiçbir derdimizde yoktur. Bizi ziyaret etmeniz ve sorunlarımızı takip etmenizden dolayı teşekkür ederiz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.