Karaduman: ‘Erbakan Hoca Döneminde, Meclis Kararı İle El-Halil’e Asker Gönderilmişti’

Karaduman: ‘Erbakan Hoca Döneminde, Meclis Kararı İle El-Halil’e Asker Gönderilmişti’
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Refah-Yol hükümeti sürecinde Filistin'de bir sorun ortaya çıktığı zaman hamasete düşmeyen, hiçbir zaman popülizm yapmayan, hiçbir zaman bunu bir siyasal malzeme aracı haline getirmeyen meclis kararıyla tezkere çıkarıp El-Halil’e asker gönderen Erbakan hocamıza da Cenab-ı Hakk rahmet eylesin” dedi.

Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, “Refah-Yol hükümeti sürecinde Filistin'de bir sorun ortaya çıktığı zaman hamasete düşmeyen, hiçbir zaman popülizm yapmayan, hiçbir zaman bunu bir siyasal malzeme aracı haline getirmeyen meclis kararıyla tezkere çıkarıp El-Halil’e asker gönderen Erbakan hocamıza da Cenab-ı Hakk rahmet eylesin” dedi.

SP Konya İl Başkanlığı’nın Ramazan Bayramı Bayramlaşma programı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Programa Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Genel İdare Kurulu Üyeleri Lütfi Yalman, Tacettin Çetinkaya ve Hasan Hüseyin Uyar, İl Müfettişi Ali Mücevher, Meram Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkan ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Karaduman, “Cenab-ı Hakk bu buluşmamızı en büyük hayırlara vesile kılsın. Tabii bir Ramazan ayını geride bırakmış olduk Cenab-ı Hakk tuttuğumuz oruçları kabul eylesin Cenab-ı Hakk bizleri bir bayrama daha eriştirdi. Hepinizin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. En güzel bayramlara en mutlu bayramlara Cenab-ı Hakk hepimizi eriştirsin. Bir bayramı daha buruk bir şekilde yaşıyoruz. Bir taraftan pandemi koşulları Ramazan ayını da bayramı da tam anlamıyla idrak etmemizi engelliyor. Diğer taraftan da yanı başımızda İslam coğrafyasında yaşanan hadiseler bu burukluğu elbette ki daha da arttırıyor. Ama nihayetinde bugün bir Ramazan ayını geride bırakmış olduk. Ramazan ayında alınması gereken mesajları İslam coğrafyasının alması gereken mesajları alamamakla ilgili bir netice ile kanaatimizce karşı karşıyayız. Çünkü Ramazan ayı inancımız açısından son derece önemli hadiselerin cereyan edildiği bir zaman dilimi olarak karşımızdadır. Şöyle tarihe baktığımız zaman birincisi Bedir Savaşı, Ramazan ayı içerisinde gerçekleşti. Diğer taraftan özellikle Mekke'nin Fethi Ramazan ayı içerisinde gerçekleşti. İstanbul'un Fethi öncesinde Endülüs'ün Fethi ve birçok Hadise Ramazan ayı içerisinde gerçekleşmiştir. Yani biz bir Ramazan ayını geride bıraktık. Cenab-ı Hakk bize bu ramazan ayında tuttuğumuz oruçlar neticesinde bir bayram nasip etmiş oldu. Ama bu Ramazan ayını hakkıyla, Ramazan ayının manasına uygun bir şekilde idrak ettiğimiz zaman Cenab-ı Hakk bizi asıl bayrama ulaştıracaktır. Ramazan ayını bir cihad ayı olarak idrak edildiği takdirde bütün bir İslam coğrafyası rahata erecektir. O zaman ne Suriye'de ne de bugün Kudüs'te yaşanan hadiselerin ne Arakan'da, Myanmar’da, yanı başımızdaki İslam coğrafyasında patlayan her bombanın bir İslam beldesi olması sorunu, İslam aleminin Ramazan ayından aldığı mesajları hayatına tatbik etmesi ile Allah'ın izniyle yok olacaktır.”

 

“Filistin Davası İçin Samimi Tek Adım Atan Erbakan Hocamız Oluştur”

 

Refah-Yol hükümeti döneminde Filistin sorununu anımsatan Karaduman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu vesileyle bir süreci beraber konuşuyoruz ve bu süreç içerisinde de özellikle Refah-Yol hükümeti sürecinde Filistin'de bir sorun ortaya çıktığı zaman hamasete düşmeyen, hiçbir zaman popülizm yapmayan, hiçbir zaman bunu bir siyasal malzeme aracı haline getirmeyen meclis kararıyla tezkere çıkarıp El-Halil’e asker gönderen Erbakan hocamıza da Cenab-ı Hakk rahmet eylesin.  Ve unutmamalıyız ki bugün Filistin davası için, Kudüs davası için samimi, tutarlı tek adımı atan Erbakan hocamız ve Milli Görüş hareketi olmuştur. Bundan sonra da Allah'ın izniyle Filistin davası için, İslam davası için ve İslam coğrafyası için atılacak bir adım varsa bu adım da Milli Görüşçülerin, Saadet Partililerin gayretleri ve mücadelesi ile Allah'ın izniyle atılacaktır. Bunun için aslında biraz daha Ramazan ayının manasını bütün bir İslam alemi olarak anlamak ve iki Ramazan ayının arasındaki 11 ayı bu inanç ve ahlak üzere tanzim etmek gerekmektedir. Buna göre de çalışmalarımızı Allah'ın izniyle en güzel ve en güçlü şekilde yerine getirdiğimiz takdirde işte o gün gerçek bayramlara Cenab-ı Hakk bizleri getirecektir.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.