Karaduman’dan Milletvekillerine ‘Kudüs Çağrısı’

Karaduman’dan Milletvekillerine ‘Kudüs Çağrısı’
Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM üyesi milletvekillerine 'Kudüs Mektubu' göndererek Filistin'de yaşanan gelişmelere ilişkin çağrıda bulundu.

SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM üyesi milletvekillerine 'Kudüs Mektubu' göndererek Filistin'de yaşanan gelişmelere ilişkin çağrıda bulundu.

Karaduman, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Milletvekili;

Son günlerde büyük bir üzüntü, endişe ve öfkeyle takip ettiğimiz Kudüs’ten gelen haberler, Filistin

Davası’na ve Filistin halkına her zamankinden daha fazla sahip çıkmamızı zorunlu hale getirmiştir. Her

şeyden önce bilinmelidir ki; bu savaş Filistin halkı ile İsrail arasında bir savaş değildir. Uzun vadeli ve

insanlık tarihinin en uzun savaşıdır. Kudüs’te yaşanan gelişmeler Türkiye başta olmak üzere bölgemizdeki ve tüm dünyadaki İslam Ülkelerini doğrudan ilgilendirmektedir. Biz inanıyoruz ki, Türkiye’nin ve Ortadoğu'nun güvenliği, huzuru ve refahı Kudüs’ten başlar. Çünkü coğrafyamızda bulunduğu günden bu yana kendi halkı hariç herkese kan, gözyaşı ve zulüm getirmiş olan terör devleti İsrail kutsal şehirlerimizi istila etmeye iman etmiş azgın bir topluluktur.

Terör devletinin bu hayasızca saldırılarına karşı durmak inancımızın, insanlığımızın, egemenliğimizin ve de kendi güvenliğimizin bir gereğidir.

Tüm insanlığın gözleri önünde, İsrail’in Filistin halkının mülkiyet hakkını ihlal ederek işgalini yaygınlaştırmasına, insanlık hakkı ihlallerine, inanç hürriyeti ihlallerine, sivillere yönelik uygulanan şiddete ve tüm bu azgınlıklara karşı artık fiilen harekete geçilmesi kaçınılmazdır.

Biz biliyoruz ki, Filistin halkının yaşadığı travmalardan ve bu saldırılardan korunması ancak İsrail'e yaptırımlarla mümkündür. İsrail zulmünün uluslararası arenada ele alınması konusunda en önemli ülke Türkiye’dir. Türkiye tüm kesimleriyle Filistin konusunda her zaman duyarlı olmuştur, olmak zorundadır.

Türkiye bir an önce kınamanın ötesinde bir yol haritasını ortaya koymalı ve işgalci İsrail ile normalleşme hedefinden süratle vazgeçildiğini açıklamalıdır. Terör devleti ile katliamlarını durdurana ve işgal altındaki toprakları boşaltana kadar ilişkiler askıya alınmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olma sorumluluğu çerçevesinde hem içeride hem de dışarıda harekete geçmelidir. Türkiye'nin tamamının bu konuda desteğini aldığını tüm dünyaya göstermeli, siyasi partilerin tümünün katıldığı bir toplantıyı da TBMM'de mutlaka gerçekleştirmelidir.

Ülkemiz sınırları içerisinde İsrail’in güvenliğini sağlayan, başta 2012 yılında kurulmuş Kürecik Radar Üssü ve İncirlik Hava Üssü gibi tesisler derhal kapatılmalıdır. Bu süreçte Filistin’deki şiddete son verecek en doğru adımsa Türkiye öncülüğünde bir ‘Barış Gücü’ oluşturmak olacaktır. Terör devleti İsrail'in zulümlerine son vermek için bu şarttır. Türkiye TBMM öncülüğünde bu konuyu gündeme getirmelidir. 54. Refah-Yol Hükümeti döneminde olduğu gibi Kudüs'e asker göndermelidir. Bundan daha doğru ve meşru bir zaman yoktur.

Özgürlüğün de köleliğin de yolu Kudüs’ten geçer. Ülkemize, bölgemize ve İslam coğrafyasına kadim misyonu gereği her zaman umut olmuş TBMM’nin bütün milletvekillerinden insanlık ve vicdan, tarihi bu sorumluluğu yerine getirmesini beklemektedir.

Saygılarımla,

Abdulkadir Karaduman- Saadet Partisi Konya Milletvekili”

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.