Karahan: ‘Konya’da Gastronomi Turizminin Gelişmesini Engelleyecek Hiçbir Engel Yok’

Karahan: ‘Konya’da Gastronomi Turizminin Gelişmesini Engelleyecek Hiçbir Engel Yok’
TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan, Konya’da ilki gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’ne ilişkin, “Konya’da Gastronomi Turizminin gelişmesini engelleyecek hiçbir engel yok. Bizim elimizde materyal, imkan çok, biz bu imkanlarla Konya’da gastronomiyi dünya çapında tanınır bir hale getiririz” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan, Konya’da ilki gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’ne ilişkin, “Konya’da gastronomi turizminin gelişmesini engelleyecek hiçbir engel yok. Bizim elimizde materyal, imkan çok, biz bu imkanlarla Konya’da gastronomiyi dünya çapında tanınır bir hale getiririz” dedi.

Başkan Karahan, Kalehan Ecdat Bahçesi’nde ‘Benim Şehrimde Yemek Bir Medeniyettir’ sloganıyla başlatılan Konya GastroFest’in her şeyden önce Konya’da yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Gastronomi Festivali’nin Konya’da yapılması çok önemliydi. Yıllardır bunu söylüyorduk. Yapılması için üzerinde çok duruyorduk” ifadelerini kullandı.

 

“KONYA GİBİ BİR ŞEHRİN, BAŞKENTİN GASTRONOMİ İLE ANILMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan, “Konya gibi bir şehrin, başkentinin gastronomi ile anılması bizim için çok önemli. İnşallah ileride de anılacaktır. Gastronomi Festivali olarak bu festivalin yapılması başlangıç olarak şu anda çok süper. Ama mutlaka bunun geliştirilecek tarafları var, bizimde fikirlerimiz var, başka sivil toplum kuruluşlarının görüşleri var, belediyenin de bununla ilgili yeni görüşleri ve düşünceleri var. Gelecekte önemli olan bunun belli bir dönem içerisinde bu şekilde devam etmesi ve bundan bu şehrin kazançlı çıkması, kazanması, ekonomik olarak katkı sağlaması. Öncelikle önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde bu şehrin yerel olarak iç turizm açısından canlılık getireceğini düşünüyorum. Önümüzdeki 5 yıldan sonra da yurtdışı potansiyel açısından Konya’ya büyük katkılar sağlayacağı kanaatindeyim. Konya’da gastronomi turizminin gelişmesini engelleyecek hiçbir engel yok. Bizim elimizde materyal, imkan çok, biz bu imkanlarla Konya’da gastronomiyi dünya çapında tanınır bir hale getiririz” diye konuştu.

Karahan, Konya Gastronomi Festivali’nin düzenlenmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

(MÇ/Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.