Karatay’da 17 Nokta Daha Yeşil Kuşaklarla Donatılıyor

Karatay’da 17 Nokta Daha Yeşil Kuşaklarla Donatılıyor
Karatay Belediyesi, özellikle son yıllarda ilçeye birçok park, bahçe ve yeşil kuşak kazandırarak Karatay’ın yeşil dokusu ile yaşam standardına önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 40’ın üzerinde park ve yeşil kuşak projesinin tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunan Karatay Belediyesi, bu yıl da yoğun bir çalışma içerisinde.

“Yeşil Kuşaklarıyla Bir Başka Karatay” anlayışıyla çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Karatay Belediyesi, ilçe genelinde birçok noktada yeni park ve yeşil kuşak projesi yürütüyor.

Karatay’a 140 Bin Metrekarelik Alanda 17 Park Projesi

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yıl boyunca toplam 140 bin metrekarelik alanda 17 parkı ilçeye kazandırmak için büyük bir gayret gösterdi. Bu kapsamda ekipler, 7 parkın yapımını tamamlarken 10 parkta da çalışmalar son aşamaya geldi.

Gazi Osman Paşa Mahallesi Ali Haydar Sokak Parkı, Akabe Mahallesi Saçlı Kasap Caddesi Parkı, Hacıhasan Mahallesi Gedik Ahmet Paşa Sokak Parkı, Çelebi Mahallesi Dolappare Sokak Parkı, Hacıyusuf Mescid Mahallesi Hilal Caddesi Parkı, Keçeciler Mahallesi Ay Işığı Parkı ve Hacısadık Mahallesi Kağnıcı Sokak Parkı tamamlanırken; yapımları süren parklar ise şöyle; İnkişaf Sokak Parkı, Nefer Sokak Parkı, Ebu Suud Sokak Parkı, Yediler Mahallesi Parkı, Hacıveyiszade Mahallesi Parkı, Aliyenler Camii Çevre Düzenlemesi ve Parkı ile Karatay Gül Bahçesi Projesi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Fetih Mahallesi Nefer Sokak’ta 11 bin 650 metrekarelik alanda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Hasan Kılca; Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Şevik, birim müdürlerinden detaylı bilgi aldı.

Karatay’ımızı Park ve Bahçelerimizle Güzelleştirmeye Devam Ediyoruz

Karatay’ın bütün mahallelerine aynı seviye ve kalitede hizmet götürme çabası içinde olduklarının altını çizen, bu kapsamda da tüm ekipleriyle sahada olduklarını aktaran Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak son 3,5 yılda gerek sosyal alanda gerekse de fiziksel alanda birçok projeye imza attıklarını belirtti.

Kılca; “Karatay’ımızın her mahallesine her noktasına parklar ve yeşil kuşaklar kazandırıyoruz. ‘Yeşil Kuşaklarıyla Bir Başka Karatay’ anlayışıyla hareket eden ekiplerimiz şu anda toplamda 140 bin metrekarelik alanda park ve yeşil kuşak çalışması yapıyor. 17 ayrı noktada toplamdaki projelerimizle şehrimizi ve ilçemizi güzelleştirip hemşehrilerimizin hak ettiği hizmetlere kavuşması adına gayret ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ilçemize 40’ı aşkın yeni park ve yeşil kuşak kazandırmıştık. Bu yıl da şu ana kadar 7 parkımızın yapımını tamamladık. 10 projemizin yapımında da önemli mesafeler kat ettik. Karatay’ımızın ve Konyamızın daha yeşil bir hale gelmesine katkı sunan daha birçok yeni park ile yeşil kuşak çalışmamızla hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.