Karın Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Engelli Duruma Düştü

Karın Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Engelli Duruma Düştü
Konya'da 2018 yılında karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede iddialara göre, yapılan hatalı ameliyat sonrası yüzde 44 engelli duruma düşen 45 yaşındaki Çiğdem Sakman, yardım bekliyor. Genç kadın rahminin izinsiz alındığını iddia etti!

Konya'da 2018 yılında karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede iddialara göre, yapılan hatalı ameliyat sonrası yüzde 44 engelli duruma düşen 45 yaşındaki Çiğdem Sakman, yardım bekliyor. Genç kadın rahminin izinsiz alındığını iddia etti!

Konya’nın merkez Meram İlçesi'nde annesi ve iki çocuğu ile birlikte yaşayan 45 yaşındaki Çiğdem Sakman, iddialara göre, karın ağrısı şikayeti ile 2018 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine gitti. Genel Cerrahi servisinde muayene olan Sakman'a 'rektum kanseri' teşhisi konuldu. Hemen ameliyata alınan Sakman'ın iddiaya göre Prof. Dr C.V tarafından yapılan ameliyatta izni olmadan hem rahmi alındı hem de mesanesinde yırtık meydana geldi. Hatalı şekilde ameliyat edilen Sakman, hukuk mücadelesi başlattı.

 

“Benden İzinsiz Organımı Almışlar”

 

Çiğdem Sakman, "2018 yılında karın ağrısı şikayeti ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittim. Orada kanser teşhisi konuldu ve ameliyat oldum. Rektum kanseri diye girdim ancak doktor bana ‘Türkiye'de bir ilki denedim’ dedi. Benim hiçbir sıkıntı yaşamadığım organımı benden izinsiz ve onaysız almış. 'Neden böyle yaptınız?' dedim. ‘Türkiye'de bir ilki denedim, kim yapabilirdi ki bunu’ dedi. 15 gün sonra tekrar bir ameliyata alındım ancak mesaneme yapılan tamir tutmadı. Sağlam böbreklerime cihaz taktılar ve idrar çıkışı verdiler. Sapasağlam gittiğim hastanede ellerimde poşetlerle çıktım" dedi.

 

“Evlatlarım İçin Yaşamak İstiyorum”

 

Hatalı ameliyat nedeniyle kanserin vücudundaki birçok yere sıçradığını belirten Sakman, "Hastalığın dördüncü evresindeymişim. Başka doktorlara gittim onlar da doktor hatası var, acil ameliyat olmak zorundasın enfeksiyon kana karışırsa her an ölebilirsin dediler. Mesanemde problem olunca hasta kanser tedavisi olamazsın dediler. Şimdi kanser akciğerime, kemiğime, tiroide, karaciğeri ve her yerime sıçramış. Ne yapacağım bilmiyorum. Şu an tedavi oluyorum ama kurtulamazsın da diyorlar. Çocuklarımın başında olmak istiyorum. Evlatlarım için yaşamak istiyorum. Doktorunda cezasını çekmesini istiyorum. Hiçbir şeyin üstünün kapatılmamasını istiyorum. Mahkemeye verdik. Benim hayatımı kararttı" şeklinde konuştu.

 

1 Milyon Tl'lik Tazminat Davası

 

Çiğdem Sakman'ın avukatı Lokman Yeten, tazminat davası açtıklarını belirterek "Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında ve ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında Konya İdare Mahkemesi'nde hukuki süreç başlattık. Bu hukuki süreçte talebimizde müvekkilimin uğramış olduğu maddi ve manevi zararlara karşı olarak yaklaşık 1 milyon TL tazminat ödenmesi. Çiğdem hanım bu hatalı ameliyat neticesinde yüzde 44 oranında engelli kaldı. Mesanesi yırtıldı, izin alınmaksızın rahmi alındı. Müvekkilim bu dava sonrasında, Türkiye'de yaklaşık 7-8 farklı ilde tedavisi devam ediyor ama maalesef ilk yapılan hatalı olduğu iddia edilen ameliyatlar neticesinde hala sağlığına kavuşabilmiş durumda değil" dedi.

 

“Kızım Gözümün Önünde Solup Gidiyor”

 

Kızının bakımını gerçekleştiren annesi 62 yaşındaki Sebahat Sakman, yapılan hatalı bir ameliyat sonucu kızın sağlığından olduğunu ileri sürerek,  "Çiğdemim, çiçeğim, evladım gözümün önünde solup gidiyor. Tek dileğim kızımın sağlığına kavuşması Adalet İnşallah yerini bulacaktır’ " diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Zafer Samancı-Konya)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.