Karlıer: “Milli bir eğitim politikası şart!”

Karlıer: “Milli bir eğitim politikası şart!”
‘Eğitim Çalıştayı’nda konuşan Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, devletin ‘Milli bir eğitim politikası’nın olması gerektiğini söyledi.

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, sistemdeki sürekli yapılan değişiklikler yerine, devletin Milli bir eğitim politikasının olması gerektiğini söyledi.

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanlığı tarafından 2018-2019 eğitim- öğretim yılı sonu “Eğitim Çalıştayı” düzenlendi.

 Mevlana Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen çalıştaya,  Eğitim Bir-Sen (EBS) Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Gönen, EBS Başkan Konya Şube Başkanvekili Harun Koçaker, Çanakkale 1 Nolu Şube Başkanı Resul Can ve sendika üyeleri katıldı.

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Türkiye 'nin eğitim yapısına Konya penceresinden baktığı belirterek yaptığı konuşmasında, sistemdeki sürekli yapılan değişiklikler yerine, devletin Milli bir eğitim politikasının olması gerektiğini söyledi.

SÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Gönen ise ülkemizdeki üniversite sayısı ve nitelikleri hakkındaki konuşmasının devamında, öğretmen yetiştirmedeki yöntemin doğru ve yanlışlarını gösteren bir sunum yaptı.

Ardından çalıştay, soru ve yanıt bölümüyle sona erdi.

Öte yandan, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, çalıştayın son bölümüne katıldı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.