Kayıtsız Pitbull Alan ve Satan Kişiye 30 Bin Lira Ceza!

Kayıtsız Pitbull Alan ve Satan Kişiye 30 Bin Lira Ceza!
Konya’da kaydı bulunmayan American Blue Pitbull cinsi köpek tespit edilerek köpeği sahiplenen ve sahiplendiren şahsa toplam 29 bin964 TL idari para cezası uygulandı.

Konya’da 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden gelen Yasaklı Irk ihbarı üzerine harekete geçen Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri bahse konu adreste yaptığı aramada 1 adet kaydı bulunmayan American Blue Pitbull cinsi köpek tespit ederek köpeği sahiplenen ve sahiplendiren şahsa toplam 29 bin964 TL idari para cezası uyguladı ve Pitbull cinsi köpek yetkililerce barınağa teslim edildi.

Bir vatandaş tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri ile birlikte adrese gitti.

Karaaslandede Mahallesindeki adreste yapılan aramada kaydı olmadan beslenmesi yasak olan American Blue Pitbull cinsi köpek bulundu. Yetkililerce el konulan köpek hayvan barınağına teslim edilirken yasaklı ırkı sahiplenen ve sahiplendiren şahsa 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince toplam 29 bin 964 Türk lirası idari para cezası uygulandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.