KGTÜ’ye Atanan Vekil Rektör Görevine Başladı

KGTÜ’ye Atanan Vekil Rektör Görevine Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Behiç Coşkun’un görevinden ayrılması nedeniyle, boşalan Rektörlük görevine Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yaman vekaleten atandı. Prof. Dr. Yaman, görevine başladı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Behiç Coşkun’un görevinden ayrılması nedeniyle, boşalan Rektörlük görevine asaleten atama yapılıncaya kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın olumlu görüşleri doğrultusunda Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Rektör Vekili olarak atanan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yaman görevine başladı.

Prof. Dr. Metin Yaman Kimdir?

1959 yılında Kars’ın Selim İlçesi’nde doğdu. Lisans eğitimini 1980 yılında Ankara19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisinde tamamladı. Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Bölümünde, Doktorasını Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında tamamladı. Meslek hayatına 1983 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak başlamış, 1996 yılında Pamukkale Üniversitesi’ne Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. 2010 yılında Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Doçent, 2016 yılında Profesör unvanını almıştır. Muhtelif tarihlerde Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Dekanlık yapmıştır. 9 Eylül Üniversitesi Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakülte Dekanlığı görevinde iken 16 Temmuz 2021 tarihinde emekli olmuştur. Ulusal ve Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan çok sayıda makale ve tebliğinin yanı sıra yedi kitabı bulunmaktadır. 2 Kasım 2022 tarihi itibariyle Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde Rektör Vekili olarak göreve başladı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.