Kılca: “Sağlıklı Toplumların Oluşmasında Büyük Emekleri Var”

Kılca: “Sağlıklı Toplumların Oluşmasında Büyük Emekleri Var”
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen insanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, vatandaşlara sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde sağlanması için Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yerine getirmenin çabasında olduğunu söyledi.

Tıp mesleğinin dünyanın en saygın mesleklerinden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlık tarihi kadar eski olan tıp mesleği, günümüz koşullarında teknolojik yeniliklerle daha da gelişmiş ve zaman içerisinde artarak devam eden muazzam bir bilgi birikimine ulaşılmıştır. Böylece tıp mesleği hayatımızın merkezine oturmuş, sağlıkçılar da en sık danıştıklarımız arasında ilk sıralarda yerini almıştır. Kutsal bir alan olan tıp mesleği, insan hayatına dokunan ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen saygın ve onurlu meslektir. En önemli varlığımız olan ruh ve beden sağlığımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren doktorlar ile sağlıkçıların hayatımızdaki yeri çok büyüktür. Bir toplumun huzurlu mutlu ve başarılı olmasının yolu o toplumun her şeyden önce sağlıklı bireylerden oluşmasından geçer. Bu sebeple sağlık çalışanları bireyleri tedavi ederken aynı zamanda toplum ve ülke için çok önemli bir görevi ifa etmektedirler. Elbette insanlık, onların üstün gayretleriyle tarih boyunca nice badireleri atlatmıştır. Bugün tüm dünyanın gündeminde olan Korona Virüsü’nün diğer tüm gündemleri bir kalemde arka plana atması, insan sağlığının her şeyden önce geldiğini bize bir kez daha hatırlatmıştır. İçinde bulunduğumuz bu durumdan kurtuluş da yine aklın ve bilimin izinde ilerleyen hekimlerimizin, bilim insanlarımızın gayretleriyle mümkündür. Bu dönemde de tüm sağlık çalışanlarımızın bu anlayışla hareket ederek hayatlarını insana ve hizmete adayarak gece gündüz demeden çalıştıklarına şahidiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; mesleklerini icra ederlerken şehit düşen sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, sağlıklı bir gelecek için çalışan ve ahirete irtihal etmiş tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anarken, milletimize ve insanlığa hizmetleri için tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.