Kılıç: ‘Hedefimiz, Karadeniz ve Konya Arasında Kültürel İlişlerin Güçlendirilmesi’

Kılıç: ‘Hedefimiz, Karadeniz ve Konya Arasında Kültürel İlişlerin Güçlendirilmesi’
Konya'da yaşayan Trabzonlular, Konya Trabzonlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği organizasyonla bir araya geldi.

Konya'da yaşayan Trabzonlular, Konya Trabzonlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği organizasyonla bir araya geldi.

Pandemiden dolayı etkinliklerine ara veren Konya Trabzonlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nce bir restoranda yemekli organizasyon düzenlendi. Etkinliğe dernek yönetim kurulu üyeleri, kamu görevlileri, esnaf ve öğrenciler olmak üzere birçok Trabzonlu hemşehri katıldı.

Konya Trabzonlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni Başkanı Mahmut Kılıç, programda yaptığı konuşmada, Derneğin kurucu Başkanı Celalettin Çiftçi ve eski Yönetim Kurulu Üyelerine derneğe yapmış oldukları güzel ve başarılı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Dernek faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:   

“Amacımız derneğimizin hizmetlerinin şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle hizmet çıtasını daha üst seviyelere çıkarmaktır. Uyumlu dinamik yeni yönetim kurulumuz ile Konya’da yaşayan Trabzonlu hemşerilerimizi birbirleriyle tanıştırmak, kaynaştırmak, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak ve dayanışmayı artırmak amacıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Pandemiden dolayı dernek faaliyetlerimize bir süre ara vermiştik. Artık bundan sonra sık sık bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye gayret göstereceğiz.”

Yeni döneme ilişkin alınan kararları üyeleriyle değerlendiren Kılıç, dernek olarak düzenleyecekleri etkinliklerle Karadeniz ve Konya arasındaki kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışacaklarını ifade ederek, katılımlarından dolayı hemşerilerine teşekkür etti.

Yemek programının ardından katılımcılar, kurulan dev ekranda günün önemli futbol karşılaşması MKE Ankaragücü-Trabzonspor maçını hep birlikte izledi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.