Konya Aşıklar Bayramı ‘Aşık Veysel’e Vefa’ Temasıyla Başladı

Konya Aşıklar Bayramı ‘Aşık Veysel’e Vefa’ Temasıyla Başladı
Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “56. Konya Aşıklar Bayramı” başladı. Bu yıl “Aşık Veysel’e Vefa” temasıyla gerçekleştirilen önemli organizasyon iki gün sürecek ve Konyalılara adeta kültürel bir şölen sunacak.

Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Aşıklar Bayramı’nın 56’ncısı, “Aşık Veysel’e Vefa” temasıyla başladı. Türkiye’nin 24 şehrinden 34 Aşık ve halk ozanının yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan ile Irak’tan da 3 halk ozanı, “56. Konya Aşıklar Bayramı”nın startını Mevlana Meydanı’ndan verdi. Aşıklar ve Halk Ozanları, 2 gün boyunca sürecek kültürel şölen öncesinde Mevlana Meydanı’ndan tüm Konyalıları programlara davet etti.

2 Gün Sürecek Kültürel Şölen Başladı

Organizasyonun ayrıntıları hakkında açıklama yapan Öksüz Ozan mahlaslı Ahmet Yıldırım, etkinlikler öncesi Mevlana Meydanı'nda yaptığı açıklamada bu yılki Konya Aşıklar Bayramı’nın “Aşık Veysel’e Vefa” temasıyla gerçekleştirildiğini vurgulayarak bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Konya Aşıklar Bayramı Ozanlık Geleneğinin Sürdürülmesinde Önemli Bir Mihenk Taşıdır

Organizasyonun açılış programına katılan Aşık Veysel’in torunu Nazende Süzer Gökçe ise Konya Aşıklar Bayramları’nın öneminden bahsettiği konuşmasında şunları aktardı; “Konya Aşıklar Bayramı, ozanlık geleneğinin sürdürülmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması bağlamında önemli bir mihenk taşıdır. Rahmetli Feyzi Halıcı başta olmak üzere bu geleneğin sürdürülmesinde emeği olan tüm Aşıklarımızı saygıyla selamlıyorum. Sevgili dedem Konya Aşıklar Bayramlarına iki kere katılmış. Bu da bizler için çok kıymetlidir. Dolayısıyla Aşık Veysel Şatıroğlu’nu da unutmayıp onun anısına 56. Konya Aşıklar Bayramı’nı düzenleyen ve bizleri kıymetli Aşıklarımızla bir araya getiren ve bu kıymetli geleneğin geleceğe aktarılmasında büyük katkıları bulunan Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum.”

 

 

Aşık ve Halk Ozanlarından Karatay Belediyesi’ne Teşekkür

Programa katılan Aşık ve halk ozanları da 56’ncı Konya Aşıklar Bayramı’nı düzenleyen ve kendilerini davet eden Karatay Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Konya Aşıklar Bayramları’nın hem yeni aşıkların yetişmesi hem bu kültürün tanıtılması ve geleceğe aktarılmasında büyük önem taşıdığının altını çizen aşıklar; “56. Konya Aşıklar Bayramı’nın Aşık Veysel’e Vefa temasıyla düzenlenmesi bizler için ayrıca önemli. Aşık Veysel, Murat Çobanoğlu, Reyhani, Mevlüt İhsani ve daha birçok önemli isim bu meydanlarda çalıp söylediler. Şimdi bizler bu nöbeti devraldık. Aşıklık bir gelenek ve görenek. Aşıklar olmazsa kimse türkü söyleyecek bir şey bulamaz. Yarın akşam saat 19:30’da Karatay Gençlik Merkezi’nde yapacağımız 56. Konya Aşıklar Bayramı’na herkesi bekliyoruz” dediler.

Bu yıl “Aşık Veysel’e Vefa” temasıyla Karatay Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “56. Konya Aşıklar Bayramı”na katılan halk ozanı ve Aşıklar, Mevlana Meydanı, Kültür Park ve Karatay Belediyesi hizmet binası önünde de açık alan gösterisi gerçekleştirdi.

“56. Konya Aşıklar Bayramı”nın final programının yapılacağı Cuma günü de yine Aşıklar ve halk ozanları Hükümet Meydanı ve Gedavet Yolu’nda kısa süreli açık alan gösterisi yapacak. 56. Konya Aşıklar Bayramı’nın final programı ise Cuma akşamı saat 19.30’da Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.