Konya Basket Tam Yol!

Konya Basket Tam Yol!
Ligin 24. haftasında Ankara deplasmanında Anadolu Basket ile karşılaşan Konyaspor Basketbol, düşmeme mücadelesi veren rakibi karşısında hata yapmadı ve salondan 92-73’lük skorla galip ayrılarak, Süper Lig hedefine emin adımlarla yürümeye devam etti

BASKETBOL Erkekler 1. Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol, Ankara deplasmanından rahat bir galibiyetle döndü. Ligin ikinci devresinde henüz hiç galibiyeti olmayan Anadolu Basket’e konuk olan Konyaspor Basketbol, karşılaşmayı 92-73 kazanarak 15. galibiyeti aldı. Karşılaşmaya Anadolu Basket 7-0 başladı. 6 dakika kala skorda geri gelerek farkı eriten Konyaspor skoru 9-9 getirdi. Kalan dakikaların da dengeli geçtiği ilk çeyrek 25-24 Konyaspor üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyreğe yayın gerisinden daha iyi başlayan Anadolu Basket, Fitzner’in üçlüğüyle öne geçti (32-30). Murat Can ve Umipig ile cevap veren Konyaspor öne geçmesini bildi.

 

İKİNCİ çeyrek 43-38 Konyaspor üstünlüğüyle geçildi. Üçüncü çeyreğe 9-0 ile iyi başlangıç yapan yeşil-beyazlı temsilcimiz, farkı da çift hanelere çıkardı. Oğulcan ve Kutay dışında bu dakikalarda kimseden skor bulamayan Anadolu Basket farkın açılmasını önleyemedi. Üçüncü çeyrek 63-53 Konyaspor üstünlüğüyle tamamlandı. Son çeyrekte Oğulcan ve Kutay’a skorda Fitzner dahil olsa da Konyaspor Basketbol maça ağırlığını koyarak farklı üstünlüğü korumaya devam etti ve karşılaşmadan 92-73 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

 

ANADOLU Basket’te; Kutay Akpulat 27 sayı, Evan Fitzner 20 sayı, Oğulcan Sevim 13 sayı-11 asistle oyharken, Konyaspor Basketbol’da ise Dusan Cantekin 27 sayı-13 ribaund, Oğulcan Baykan 16 sayı-5 asist-8 ribaund, Ercan Bayrak 12 sayı-7 ribaund ile öne çıkan isimler oldular. Konyaspor Basketbol bu zaferle puanını 39’a çıkartarak Süper Lig hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam etti. Yeşil-beyazlılar, 25. hafta mücadelesinde ise sahasında Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Temsilcimizde hazırlıklar bugün yapılacak idmanla başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.