Konya Büyükşehir Ekipleri Marmaris’teki Yangın İçin de Görevde

Konya Büyükşehir Ekipleri Marmaris’teki Yangın İçin de Görevde
Konya Büyükşehir Belediyesi, itfaiye araçlarının ardından 5 adet iş makinesi ve 8 personeli Marmaris’teki orman yangınlarının söndürülmesine destek olmak için bölgeye gönderdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat’tan sonra Marmaris’teki orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak için daha önce gönderdiği itfaiye araçlarına ek olarak 5 adet iş makinesi ve 8 personel daha gönderdi.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ülke olarak son yılların en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuzu ancak el birliğiyle yangınları söndürdükten sonra yanan yerleri eski haline kavuşturmak için seferber olacaklarını söyledi.

Yangında kaybettiğimiz ormanlarımız ve canlılarımız için büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Başkan Altay, ciğerlerimizi yakan yangınların bir an önce söndürülmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren bütün imkanları seferber ettiklerini ifade etti.

 

İlk olarak Manavgat’taki yangınlara itfaiye araçları ve personeli, hayvan ambulansı Canbulan ile belirlenen ihtiyaçlara göre yardım malzemeleri gönderdiklerini hatırlatan Başkan Altay, “Marmaris’te yoğun şekilde süren söndürme çalışmalarına destek olmak için daha önce itfaiye araçlarımızı göndermiştik. Şimdi de; ekskavatör, dozer, beko loder ve lowbetten oluşan 5 iş makinesi ve 8 personelimiz Marmaris’teki yangını söndürme çalışmalarına destek olmak için yola çıktı. Allah sahada varını yoğunu ortaya koyan bütün ekiplerimizin yardımcısı olsun. Ülke olarak bunun da üstesinden gelecek güce sahibiz” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.