Konya Büyükşehir’den 13 Bin 500 Hayvan Kapasiteli Yeni Hayvan Pazarı

Konya Büyükşehir’den 13 Bin 500 Hayvan Kapasiteli Yeni Hayvan Pazarı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Meram Boruktolu Mahallesi’ne taşıdığı hayvan pazarı yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3 bin 500 büyükbaş ve 10 bin küçükbaş olmak üzere toplam 13 bin 500 hayvan kapasitesine sahip canlı hayvan pazarını Konya’ya kazandırdıklarını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan hayvan pazarı yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımda ve hayvancılıkta Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden olan Konya’nın her alanda gelişmesine ve kalkınmasına yönelik önemli yatırımları hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda yıllardır Adana Çevre Yolu üzerinde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazar Yeri’ni, yeni yeri olan Meram Boruktolu Mahallesi’ne taşıma sürecinin tamamlandığını kaydeden Başkan Altay, “Tesisimiz bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. İç Anadolu bölgesinin en büyük ve modern canlı hayvan pazarını Konya’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sektöre önemli katkı sağlayacak tesisin tüm besicilerimiz, üreticilerimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

3 bin 500 büyükbaş ve 10 bin küçükbaş olmak üzere toplam 13 bin 500 hayvan kapasitesine sahip tesiste ayrıca depolama, ahır ve karantina merkezi, sosyal tesisler, araç otoparkı ve TIR parkları ile misafirlerine Kurban Bayramı süresince hizmet verecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.