Konya Polisi’nden FETÖ Operasyonu: 24 Gözaltı

Konya Polisi’nden FETÖ Operasyonu: 24 Gözaltı
Konya merkezli Konya ve Ankara’da, FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyon 24 şüpheli gözaltına alındı.

Konya merkezli Konya ve Ankara’da, FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyon 24 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün Konya’da Fetö Silahlı Terör Örgütü’nün (FETÖ) örgüt tabanını korumak için “Yeniden Yapılandığı” hakkında devam eden soruşturmada örgüt üyelerinin ‘gaybubet’ ismini verdikleri evlerde sakladıkları ve örgüt tabanını kaybetmemek için daha önceden haklarında işlem yapılmış örgüt üyeleri ve yakınlarına muavenet adı altında para yardımı yaptıkları yönünde bilgiler edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlarla Kom Şube Müdürlüğünce aylar süren takip sonucunda Ankara ve Konya illerinde dün 24 şahsın yakalanmasına yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerin tamamı yakalandı.

Yakalanan Şahıslara Daha Öncede Örgüt Üyesi ve Yönetici Olmaktan İşlem Yapıldığı Belirlendi

Aralarında meslekten ihraç “emniyet müdürü, komiser, polis memuru, öğretmen ve sağlık personelinin” de bulunduğu 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bunların birçoğunun yazılımı örgüte ait haberleşme programı kullandığı ve örgüt içerisinde mahrem hizmetlerde görev yaptığı belirlendi.

Emniyet Mahrem Hizmetlerinde Görev Alan Örgüt Yöneticilerinin Gaybubet Evinde Gizlendiği Anlaşıldı

FETÖ Silahlı terör örgütü içerisinde Mahrem hizmetler olarak adlandırılan Emniyet Mahrem yapısında üst düzey Müdür Yardımcısı sıfatı taşıyan veya Mahrem imamlık yapan şahıslar hakkında devam eden soruşturmalar nedeniyle yakalanmamak için “Gaybubet” ismini verdikleri gizli evlerde kaldıkları tespit edildi, bu şahıslar uzun süren takipler sonucunda saklandıkları ev ve ofis gibi yerlerde yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan 5 şüphelinin üst düzey örgüt mensubunu olduğu ve haklarında devam eden soruşturmalar nedeniyle Firar olarak arandığı tespit edildi.

Terör Örgütüne Finansal Destek Sağlıyorlardı

Yakalanan şüphelilerin, mütevelli denilen esnafla kısa süren görüşmeler yaparak örgüte finansal destek sağladığı, haklarında işlem yapılmış olan örgüt üyeleri veya yakınları ile sokak, park gibi kalabalık ortamlarda buluşmalar yaparak döviz-para verdiği, örgüt olarak ‘muavenet’ şeklinde adlandırılan maddi yardımlarda bulunduğu anlaşıldı.

Sohbet Programları Kullanmışlar

Örgüt adına faaliyetleri yürüten firari emniyet mahrem imamlarının örgüt üyeleriyle  ‘internet tabanlı programlardan görüştükleri, kullandıkları programları 10 dakika içerisinde silme şeklinde ayarladıkları belirlendi.

Çok Sayıda Örgütsel Doküman Ele Geçirildi

Yapılan aramalarda çeşitli ülkelere ait yüksek miktarda döviz, propaganda amaçlı kullanılan çok sayıda örgütsel yayın ve dijital materyal elde edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.