KONYA ŞEHİR HASTANESİNİN İNŞAATI NE DURUMDA, NE ZAMAN AÇILACAK!

KONYA ŞEHİR HASTANESİNİN İNŞAATI NE DURUMDA,  NE ZAMAN AÇILACAK!
Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, "Yapımı süren bin 250 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesinin yüzde....

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, yapımı süren bin 250 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesinin inşaatının yüzde 87’lik kısmının tamamlandığını ve yıl içinde hastanenin hizmete girmesini planladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Koç, Konya Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Simülasyon Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Müdürlüğünün Konya’nın sağlık alanında 2019 yılı istatistiklerini değerlendirdi ve bu yıl planladıkları hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

“KONYA ŞEHİR HASTANESİ YÜZDE 87 TAMAM”

Yapımı süren bin 250 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesinin inşaatında yüzde 87’lik kısmının tamamlandığını belirten Prof. Dr. Koç, “Şehir Hastanesi’nin inşaat çalışmalarında ciddi çalışmalar yapılıyor. Yerinde inceliyor ve en kapsamlı şekilde kullanılması için çalışmalara bizzat katılıyoruz. Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin kapatılacağı söylemleri doğru değildir. Hastanemiz kapanmayacak. Bazı dalları şehir hastanesine taşınacak. Örneğin Kardiyoloji bölümü taşınacak. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi, Meram Devlet Hastanesi olarak hizmet verecek. Acil ve yataklı tedavilerde kullanılacak” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya genelinde sağlık personeli açığı olmadığını, geçen yıl kente bin 397 yeni sağlık çalışanının tayin edildiğini bildirdi.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.