Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin Temeli Atıldı

Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin Temeli Atıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması projesi kapsamında Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması projesi kapsamında Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı.

Programda konuşan TOKİ Başkan Vekili Ömer Faruk Karabayır, TOKİ olarak Konya’nın imar ve inşasına katkıda bulundukları birçok yatırım yaptıklarını belirterek, “Yeni sanayi sitemizin Konya’ya sunacağı hizmet ve oluşturacağı istihdam çok büyük olacak ve Konya sanayisine güç verecek” dedi.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta birer konuşma yaptı.

“MİLLİ SANAYİ STRATEJİMİZİN ALTINI DOLDURACAK ÖRNEK BİR PROJE”

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, “Bugün ilimiz açısından bereketli bir gün. Teknolojiye dayalı, çevreye duyarlı bölgesel ve sosyal dengeleri gözeten milli sanayi stratejimizin altını dolduracak örnek bir proje. Bu önemli projenin hayata geçmesinde Çevre ve Şehircilik Bakanımıza şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Sanayi dönüşümünün hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“DEVRALDIĞIMIZ BAYRAĞI ÇOK DAHA YUKARI TAŞIMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya için hayal olan ama 18 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletin tüm hayallerini gerçekleştiren anlayışla Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temelini attıklarını söyledi.

Devraldıkları bayrağı çok daha yukarıya taşıma amacı ve gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Bakan Kurum, “Şehirlerimizde vatandaşımızın ihtiyacı neyse o ihtiyaçları gönül birliği içerisinde yapmak üzere gayret gösteriyoruz. Amacımız 2023'ün, 2053’ün 2071’in Türkiye'si için esnafımızla, vatandaşımızla bir ve beraber olmak suretiyle çalışmaktır. Bugün de Konya’mızın değerine değer katacak muhteşem bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her sabah dükkanı besmele ile açan alın teriyle ekmeğini eve götüren esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“ESNAFIMIZ; DAHA GÜVENLİ, DAHA HUZURLU, DAHA SICAK, DAHA TEMİZ BİR ORTAMDA ÇALIŞMA İMKÂNINA KAVUŞACAK”

Şehrin içinde kalan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi sitelerinin şehrin bin yıllık tarihi dokusuna yakışmadığını aktaran Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Dahası, esnafımızın, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yeterli cevabı maalesef veremiyordu. Hemen projemizi hazırladık. 4 etaptan oluşan projemizin tamamının ihalesini geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdik. Büyük Konya idealine yakışacak, Konya Yeni Sanayi Sitemizde tam 2.690 sanayi dükkânımız olacak. Bununla beraber, içerisinde oteliyle, lokantasıyla, kuaförüyle, marketiyle, kafeleriyle 134 ticari alan bulunacak. TOKİ Başkanlığımız eliyle 2 milyon 80 bin metrekarelik alanda yürüttüğümüz bu dev proje tamamlandığında; inşallah esnafımız, daha güvenli, daha huzurlu, daha sıcak, daha temiz bir ortamda çalışma imkânına kavuşacak. İnşallah bittiğinde burası bir sanayi sitesinden çok; bir sanayi kompleksi olacak, yeni bir yaşam alanı olacak.”

“SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL, DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLECEK”

Üniversite ve sanayi işbirliğinin en güzel örneğini böyle bir ortamda sanayicilerle birlikte hep beraber ortaya koyacaklarının altını çizen Bakan Kurum, “Konya’mız, Osmanlı döneminde, 3 öğretmen ve 17 öğrenciyle kurulan Konya Hamidiye Sanayi Mektebiyle, geçmişten günümüze adeta bir sanayi okulu olmuştur. Ümit ediyorum ki; burası da bu alanda inşa edeceğimiz meslek lisesiyle, uygulama alanları, eğitim merkezleri ve kurslarıyla bu geleneği geleceğe aktaracaktır. Sadece Konya’da değil, Türkiye’de değil, dünyada örnek gösterilecek bu projemizi, esnafımızın gönül rızasını alarak hayata geçiriyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

“BURADA ÇOK GÜZEL ÖRNEK ÇALIŞMA YAPILMIŞ”

Eski Başbakan Binali Yıldırım ise, Türkiye’de modern şehircilikte çok güzel işler yapıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından dört etapta tamamlanacak ve toplam 2 bin 690 sanayi dükkanı ile 134 ticari dükkanın yer alacağı Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temeli dualarla atıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.