Konya’da ’30 Ağustos Zafer Yürüyüşü’ Gerçekleştirildi

Konya’da ’30 Ağustos Zafer Yürüyüşü’ Gerçekleştirildi
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde CHP Konya İl Başkanlığı ve Selçuklu İlçe Başkanlığının birlikte düzenledikleri bandolu 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü’ne siyasi partiler, dernekler, sendikalar ve vatandaşlar katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde CHP Konya İl Başkanlığı ve Selçuklu İlçe Başkanlığının birlikte düzenledikleri bandolu 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü’ne siyasi partiler, dernekler, sendikalar ve vatandaşlar katıldı.

Kültür Park’ta başlayan meşaleli Yürüyüş Gedavet parkında sona erdi. Katılımın yoğun olduğu yürüyüşte, bandonun çaldığı marşlara katılanlarda eşlik etti. 

30 Ağustos Zafer Yürüyüşü’ne; CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, CHP ilçe Başkanları, Gelecek Partisi, Deva Partisi temsilcileri, ADD ve ÇYDD Konya Şube Başkanları, Eğitim-İş ile Eğitim-Sen sendikası temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. 

Zafer Yürüyüşü’nün sona erdiği Gedavet Parkı’nda konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “30 Ağustos Zafer Yürüyüşüne katılım sağlayan partilere ve STK’lara teşekkür ediyorum.  30 Ağustos Türk tarihinin en önemli dönüşüm noktasıdır.  Bu ülkenin kurtuluşu ilan edilirken, Cumhuriyetimizin temeli atılmıştır. Gazi Mustafa Kemal kararlı bir şekilde ülkemizin kurtuluşu için mücadele başlatmıştır. Onun için bu müstesna günü bu meydanlarda kutluyoruz. Kutlamaya da devam edeceğiz. Ülke olarak Mustafa Kemalin aydınlık yolunda birleşmeliyiz. Zafer bayramımızı kutluyorum” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise, “Öncelikle Selçuklu İlçe Başkanlığımıza birçok siyasi partiyi ve derneği hiçbir siyasi imge olmadan Türk Bayrakları altında buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Milli bilinci ve şuuru oluşturulmamış, ulu hatıraları unutturulmak istenen milletler yok olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk kalbimizdedir. Emperyalistler ve yerli işbirlikçileri Atatürk’ü hiçbir zaman unutturamayacaklardır.  Bu milli şuur ve direniş bizde vardır. Bu Türk Milletinin bir görevidir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bir kişi kalıncaya kadar bayramımızı kutlamaya devam edeceğiz. Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” diye konuştu.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu da şunları kaydetti:  “Birlikte yürüme kararımızla bugün bu meydanda 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı birlikte kutladık. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Afganistan da ve Pakistan da ulus devlet olma bilinci yoktur. Oysa ülkemiz bir ulus devlettir. Bununda en temel nedeni 30 Ağustos ruhu ve özelliğindendir.  Vatanseverler buradadır. Ülkemizin geleceği tehlikeye düştüğünde canını ortaya koyacaktır. Organizasyon komitesini kutluyorum.  30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.”

CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu da, “Milli ve dini bayramlarımıza sımsıkı sarılmalıyız. Cumhuriyetimiz ve kazanımlarımızdan hiçbir şekilde vaz geçmemeden bu bayramlarımızı kutlamalıyız. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlediğimiz 30 Ağustos Zafer Yürüyüşüne katılanlara ve destek veren siyasi partilere, derneklere ve sendikalara teşekkür ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra 16.Dönem Konya Milletvekili Ahmet Çobanoğlu anısına aşure ikram edilirken, vatandaşlar yürüyüşe eşlik eden bandonun çaldığı marşlara eşlik etti, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ dediler.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.