Konya’da Ahilik Haftası Büyük Coşkuyla Kutlanıyor

Konya’da Ahilik Haftası Büyük Coşkuyla Kutlanıyor
Konya’da ‘Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’ büyük coşkuyla kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında mehteran takımı eşliğinde Ahi Esnaf Yürüyüşü gerçekleştirildi, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ninde katıldığı Şed Kuşanma Töreni yapıldı.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından düzenlenen ‘Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’ büyük coşkuyla kutlanıyor.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde Alaaddin Tepesi’nden Kapu Camii’ne kadar ‘Ahi Esnaf Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Daha sonra KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, günün anlamına binaen konuşma yaptı. Ardından Şed Kuşanma töreni gerçekleştirildi.

‘Gençler Tarım ile Buluşuyor’ programı için Konya'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kapu Camii önünde düzenlenen törene katıldı.

Bakan Kirişci, programda yaptığı konuşmada, “Esnaflarımız bu ülkenin asli unsurları, tabir yerindeyse vücudumuzun omurgası; bizi ayakta tutan ve bizim için olmazsa olmaz temel unsurlarımız. Biz genellikle başka medeniyetleri, başka kültürleri en ince detayına kadar bilir ama kendi kültürümüze geldiğimizde oralarda eksik ve noksanlarımız olur. 'Bu tür etkinlikler aslında bu tür eksikliklerimizi gidermek adına önemli bir fırsattır diye düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kirişci, Konya'da Yılın Ahisi seçilen Hasan Yazıcıgil’e, Yılın Kalfası seçilen Mehmet Zengi’ye ve Yılın Çırağı seçilen Hatem Soydan'a ödüllerini verdi.

Törene, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya milletvekilleri Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Halil Etyemez, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, KONESOB'a bağlı odaların başkanları ile esnaf katıldı.

(Mürsel Çetin / Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.