Konya'da çiftçiler yol kapattı

Konya'da çiftçiler yol kapattı
Konya'da çiftçiler elektrik kesintisi sebebiyle Konya- İzmir karayolunu traktörlerle trafiğe kapattı. Yaklaşık 2 saat süren eylem, Hüyük Kaymakamı Dilara Şenoğlu'nun çiftçileri ikna etmesiyle son buldu. Çiftçiler elektriklerinin açılmaması halinde eylemlerine önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini belirtti.

Konya'nın Hüyük ilçesinde çiftçilik yapan yaklaşık 200 kişi traktörleriyle Konya- İzmir karayolunu 2 saat süreyle trafiğe kapattı. Elektrik kesintisinden dolayı Beyşehir Sulama Birliği tarafından kendilerine su verilmediğini ve bu sebeple mahsullerini sulayamadıklarını belirten çiftçiler eylem yaptı.

Yol üzerinde tedbir alan Jandarma ekipleri çiftçilere eylemi sonlandırmalarını istedi. Çiftçiler ikna edilemeyince eylem yerine Hüyük Kaymakamı Dilara Şenoğlu geldi.

Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Şenoğlu,  sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek çiftçileri ikna etmeyi başardı. Yolu trafiğe açan çiftçiler elektriklerinin açılmaması halinde yeniden eylem yapacaklarını belirtti.

20 Ağustos'ta Konya'nın bütün ziraat oda başkanları ortak bir basın açıklaması düzenlemiş ve çiftçinin enerji maliyetlerine çözüm bulunması için yetkililere seslenmişti.

(Müslüm Evci/ Haber Kent/ Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.