Konya’da Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Konya’da Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Kültür Park Açık Etkinlik Alanı’nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan programda, Selçuklu Konevi İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri de milli marşımıza işaret dili ile eşlik etti.

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Selçuklu Mediha Tahsin Alaylı Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi İlknur Demir yaptı.  

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise konuşmasında Engelliler Haftası’nın farkındalık oluşturma adına çok önemli olduğunu ifade ederek, bu dönemde yapılan etkinliklerin çok kıymetli çalışmalar olduğunu söyledi. Engelli vatandaşlarla birlikte her anlamda daha güçlü olunacağını vurgulayan Büyük, “Özel öğrencilerimize yönelik hem özel eğitim kurumlarımızda hem de halk eğitim merkezlerimizde çok önemli faaliyetler yürütülüyor” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da özel öğrencilerle böyle bir program vesilesiyle bir araya gelmiş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilerin engel tanımadan çok değerli eğitim faaliyetlerinin içerisinde yer aldıklarını dile getiren Vali Özkan, bu süreçte onların en büyük destekçilerinin anne ve babaları olduğunu belirterek, ebeveynler başta olmak üzere özel çocukları hayata en iyi şekilde hazırlayan herkese teşekkürlerini iletti. Vali Özkan, 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası’nın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra Meram Nuriye Cahit Atay Özel Eğitim Anaokulu ve Selçuklu Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. ve 2. Kademe öğrencileri gösterilerde bulundu. 

Selçuklu Fatma Menekşe Özel Eğitim Anaokulu, Selçuklu Özel İdare 100. Yıl İlkokulu, Selçuklu Cemile Erkunt İlkokulu ve Selçuklu Kazım Özenç Seçen Ortaokulu öğrencileri de Konya İnsan Mektebi Konya El Ele Projesi kapsamında sıfır atık malzemelerinden elde ettikleri aletler eşliğinde müzikli bir gösteri sundu.

Meram Çayırbağı Tahsin Özlem Bengisu Ortaokulu 7. Sınıf evde eğitim öğrencisi Muhammed Talha Yaşlı ise “Bayrak” şiirini okudu. 

Selçuklu Konevi İşitme Engelliler Ortaokulu, Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu, Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu, Karatay Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri de çeşitli gösterilerde bulundu.

Programa Konya Valisi Vahdettin Özkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, protokol üyeleri, özel öğrencileri ve veliler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.