Konya’da kurbanlık fiyatları açıklandı!

Konya’da kurbanlık fiyatları açıklandı!
Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut kurbanlık fiyatlarını açıkladı.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Buna göre, 2 yaşını doldurmuş Kurbanlık Vasfı Taşıyan Kurbanlık Erkek dana canlı kg fiyatı 25 TL, Kurbanlık Düve canlı kg fiyatı 23-24 TL, 2 yaş ve üzeri Kurbanlık vasfı taşıyan Reforma olmuş inek canlı kg fiyatı 21 TL olarak belirlendi.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, 2020 yılı kurbanlık fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yem fiyatlarında artışın yetiştiricileri zor durumda bıraktığını aktaran Karabulut, “Salgın sürecinin başlaması ile ekonomik dengelerde değişim olduğu her sektörü olumsuz etkilediği bu dönemde, hayvancılık sektöründe yem fiyatlarının aniden artış göstermesi yetiştiricileri zor durumda bıraktı. Tüm sektörler arasında en meşakkatli iş olan hayvancılıkta et ve süt geliri ile geçimini sağlayan yetiştiricilerin elde ettiği kazanç yem zamları ile minimize olmuş hatta sıfırlanmıştır. Bu şartlarda üretimini devam ettirmek sürekli zarar ederek çalışmak sektörden çıkışlara ve işsizliğe sebep oluşturacaktır. Ayrıca Covid-19 salgının ortaya çıkardığı bir gerçek her ülkenin gıda da kendi kendine yeterliliğinin önemidir, Ülkeler bundan  sonra tarım ve hayvancılık politikalarını bu gerçeğe göre planlayacaklardır. Gıda sektörü en stratejik sektör olma özelliğini her kesime, hissettirmiştir” diye konuştu.

Yetiştiricilerin hayatlarını idame ettirebilmesi için tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Karabulut, “Yem fiyatlarına son iki ay içinde ortalama % 20 zam gelmiştir. Süt üretimi ve hayvan yetiştiriciliğinde elde ettiği kazancı yem zamlarına gitmiştir. Bu kapsamda üretici ve yetiştiricilerimizin hayatlarını idame ettirmelerine imkân sağlayacak tedbirler acilen uygulanmalıdır. Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile üreticilerimiz hayvanlarını satıp bir nebze nefes alması için kurbanlık danalarının elinde çıkarması gerekmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Girdi fiyatlarındaki artışların kurban fiyatlarına yansıdığını ifade eden Karabulut,  şunları kaydetti: “Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak gerek üretici gerekse tüketicinin durumu göz önüne alınarak aşağıdaki fiyatlar belirlenmiştir.

1-) 2 yaşını doldurmuş Kurbanlık Vasfı Taşıyan Kurbanlık Erkek dana canlı kg fiyatı 25 TL

2-) 2 yaşını doldurmuş Kurbanlık Vasfı Taşıyan Kurbanlık Düve canlı kg fiyatı 23-24 TL

 3-) 2 yaş ve üzeri Kurbanlık vasfı taşıyan Reforma olmuş inek canlı kg fiyatı 21 TL”

(Haber Merkezi/ Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.