Konya’da Tatil Bir Gün Daha Uzatıldı!

Konya’da Tatil Bir Gün Daha Uzatıldı!
Yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi dolayısıyla merkez ilçeler başta olmak üzere 22 ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi dolayısıyla merkez ilçeler başta olmak üzere 22 ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

 

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Konya’da hava şartlarının oluşturduğu risklere karşı önleyici tedbir olarak, Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerimizde il Hıfzısıhha Kurulu kararı ile 7 Şubat 2023 tarihinde eğitim öğretime 1 (bir) gün üre ile ara verilmesine,

Hamile ve engelli kamu görevlilerinin 1 gün idari izinli olmalarına karar verilmiştir.

Diğer ilçelerimizin durumları İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca değerlendirilerek, İlçe Kaymakamlıkları tarafından duyurulacaktır” ifadelerine yer verildi.

Konya’nın İlçelerinde Hıfzısıhha Kurulu kararıyla, kar yağışının yoğun devam etmesi, buzlanma ve tipi  nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, yarın (7 Şubat 2023 Salı günü) eğitime bir (1) gün ara verilmesine; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verildi.

Konya’da yarın eğitime ‘kar tatili’ kararı alınan ilçeler şöyle:

Ahırlı

Beyşehir

Bozkır

Cihanbeyli

Çeltik

Derebucak

Doğanhisar

Emirgazi

Ereğli

Güneysınır

Halkapınar

Hüyük

Kadınhanı

Karatay

Kulu

Meram

Sarayönü

Selçuklu

Taşkent

Tuzlukçu

Yalıhüyük

Yunak

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.