“Konya’dan 3 Bin 200 Kişi Hacca Gidecek”

“Konya’dan 3 Bin 200 Kişi Hacca Gidecek”
TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Konya Hac ve Umre İhtisas Başkanı Mustafa Ulu, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek üzere bu yıl Türkiye geneli toplam 2 milyon 298 bin 800 kişiyi hac kurası heyecanı sardığını belirterek, Konya’dan toplam 3 bin 200 kişinin hacca gideceğini bildirdi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Temsil Kurulu Konya Hac ve Umre İhtisas Başkanı Mustafa Ulu, “2020 yılında Türkiye geneli toplam 2 milyon 298 bin 800 kişiyi hac kurası heyecanı sardı. Konya’dan toplam 3 bin 200 kişi hacca gidecek” dedi.

Ulu, TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu hizmet binasında hac kayıtlarına ilişkin yaptığı bilgilendirme toplantısında, bu yıl Konya’dan toplam 3 bin 200 kişinin hacca gideceğini belirterek, bunun yüzde 40’ının seyahat acenteleri aracılığıyla, yüzde 60’ının da Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla gideceğini söyledi.  

“HACCA GİTMEK İÇİN E-DEVLET ŞİFRESİ ZORUNLU”

Toplantının açılışında konuşan TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan, “Bu yıl ilk defa hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları e-devlet üzerinden kayıt yaptıracaklar. Hacı adaylarının e-devlet şifrelerini bilmeleri şarttır. Vatandaşların haklarının korunması adına yapılan bu uygulamayı doğru buluyoruz” ifadelerini kullandı.

“KONYA’NIN HAC KONTENJANI 3 BİN 200”

TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Konya Hac ve Umre İhtisas Başkanı Mustafa Ulu ise şöyle konuştu: “2020 yılında Türkiye geneli toplam 2 milyon 298 bin 800 kişiyi hac kurası heyecanı sardı. Konya’dan toplam 3 bin 200 kişi hacca gidecek. Bunun yüzde 40’(1380)ı seyahat acenteleri aracılığıyla, yüzde 60(1820)’ı da Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek. 9 Ocak 2020 tarihinde çekilen kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları 13 Ocak Pazartesi günü kesin kayıtlarını yaptırmış olacaklar. Bu yıl ilk defa hacı adaylarının kurada çıktıktan sonra kayıt için e-devlet şifresine sahip olması zorunlu. E-devlet şifresi olmayan hacı adayları PTT şubelerinden kimlikleri ile giderek şifre edinebilirler.”

Toplantıda TÜRSAB Konya BTK Başkan Yardımcısı Arif Kavak, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Çeçen’de hazır bulundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.